-
Dotazy a připomínky |
14
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
13
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Naprosto nesouhlasím.
Názor ať si udělá každý sám :-))
To je prave ono - nekdo jiny bude spokojen, kdyz bude mit neco s cim zkuseny fotograf nesouhlasi a kdyz bude mit neco, co sam povazuje za nejlepsi, tak bude nestastny, protoze nevi, jak to pouzivat.
Svetelna pevna skla ja rozhodne nedoporucuji cloveku, co hleda nahradu za kompakt. Nebude je umet pouzivat a nepritomnost zoomu a maloa hloubka ostrosti bude vadit.
Na delani nazoru je potreba jedna dulezita vec: tazatel musi vedet, o cem je rec. Kdyz na nejs psustime clonova cisla, ohniska, bokeh a kdovi co jeste tak si troufam tvrdit ze vetsina lidi nebude mit tuseni o co tu jde.
Pokud někdo budete mít zájem o ukázkové fotky z toho "mizerného seťáku 17-55 od Sony", jak píše kolega Beránek, klidně mi napište a já vám něco pošlu, Myslím, že většině z vás spadne čelist až na zem.
Tak to nekam uploadni - ten zazracny postup, jak z toho mizerneho levneho setaku udelat superkvalitni fotky by me vazne zajimal, uz proto ze ho mam taky. Ten objektiv je opticky horsi nez ty nejlacinejsi objektivy na zrcadlovky - Nikon 18-55 VR a Canon 18-55 IS a dokonce i nez Sony 18-55 SAM. A nic lepsiho Sony proste nema.
Díky všem za rady a názory, velice si jich vážím! Mám teď trošku problém dostat se na net, takže jsem neměla možnost odpovědět dřív...
Jako díky staré Praktice, s kterou jsem fotila v "dřevních dobách", mi hloubka ostrosti, clony, časy tak naštěstí něco říkají:-) Ten Nikon D90 se mi fakt líbí, ale mám trošku obavy z toho anglického menu:-( přeci jen, dnešní zrcadlovky toho umí mnohem víc, po staru se nastavila clona/čas, růčo se zaostřilo a bylo...
Musím říct, že Taffey mi některé fotky z toho NEXího seťáku posílal a příjemně mě překvapily. Neviděl bych to tak dramaticky jako Petr Beránek.
Jako ona s tim jde samozrejmne udelat kvalitni fotka, potiz je v tom, ze ten objektiv je opticky mizerny - horsi nez nez konkurence vcetne Sony 18-55 SAM. Neostre rohy, neostrost na plnou diru, zkresleni - tohle vsechno konkurence nema.
Nevim proc bych mel skakat nadsenim z objektivu, ktery je viditelne horsi nez vsechny ostatni co mam.
S anglickym menu neni zadny problem, protoze v naproste vetsine postupu/materialu se to najde pod anglickym nazvem. Pod ceskym nazvem si clovek obcas ani neumi predstavit co to vlastne je.
NEX ma E-mount? Na E-mount existuji zrejme dost dobre objektivy, i kdyz to nejsou zoomy.
http://lenses.zeiss.com/camera-lenses/en_de/camera_lenses/touit/touit1832.html
http://lenses.zeiss.com/camera-lenses/en_de/camera_lenses/csc/sonnarte1824za.html
Na NEX jsem mel jeden cas docela spadeno a nedivim se Taffeyovi, ze zrcadlovku uz nechce. Zrcadlovka ale bude temer jiste na sporty lepsi, vyhoda NEXe je ale mimo jine v tom, ze ho clovek muze mit u sebe vsude a porad.
Ano, jenze tahle skla jsou pro vetsinu lidi nepouzitelna - nejsou to zoomy, navic jsou opravdu hodne draha. Mam na mysli skla jako je Nikoni 16-85, Canoni 15-85 nebo Tamron 17-50. Sony ma ten setak, nebo nic. Ten skladaci vehikl je urceny primarne na toceni videa, protoze vse je ovladano elektronicky.
Jsem zvedav, kdy nekdo vymysli cenove dostupny fotak, ktery ma APS-C snimac, elektronicky hledacek a rozumny tvar do ruky (napr jako Olympus EP-2). Zadny ze stavajicich fotaku zatim tuhle podminku nesplnuje. Jako dalsi bych konece uvital eliminaci mechanicke zaverky, kdyz uz ted staci jen jedna lamela.
Nez se tohle nekomu povede, zustal bych u D90.
Tak třeba Sony NEX 6.
Perfektní hledáček (2.4 mil. bodů)a do ruky sedne rozhodně líp než E-P2 s jeho rádobygripem.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).