-
Diskuse ke galeriím |
13
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
11
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Ahoj
Foťák mi z ničeho nic nahlásil error 30 - nemůžu pořídit fotografii, vypněte a zapněte přístroj, nebo vyjměte akumulátor a vložte zpět. To jsem udělal, ale nepomáhá to. Vygoolil jsem, že se jedná o zaseknutou závěrku. Aparát mám 2 roky a má tak 12 000 snímků max. Setkal se s tím také někdo a povedlo se to vyřešit bez servisní opravy? Děkuji za příspěvky. Dan
Závěrka se zdá, že se normálně hýbe. Možná je to elektronický problém?
Na tom kolik ma snimku nezalezi, zaverka se muze zaseknout po 40 snimcich uplne stejne jako po 400.000 snimcich.
Co se da skusit je zapnout cisteni snimace nebo s aparatem bouchnout o stul.
Pripadne koupit za cca 50 USD novou zaverku a vymenit ji.
Díky, no já do něj zkoušel bouchnout dlaní a nepomohlo to, ani to čištění snímače, to mi píše stejný error 30. I přehrání firmwareu nepomohlo. Z AWH psali, že výměna závěrky vyjde na 3 600,- Kč. Závěrku můžu koupit, ale jak bych ji vyměnil...?:)
Ono to neni tak slozite, jak to vypada.
http://www.youtube.com/watch?v=ZElRA3-DE_I
Nebo zaplatit AWH (ale je 100% jistota, ze se to povede). Tech 2500 Kc je za praci, garanci a hlavne nasledne serizeni AF.
Treti moznost je upgrade na 60D nebo 70D. Zvlast ten 18mpx snimac je o o poznani lepsi nez ten 15mpx (ten se ostatne pouzil pouze u 50D a 500D, kdezto ten 18mpx uz je v pate generaci.
Díky moc. Už to mám v AWH.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).