-
Diskuse ke galeriím |
21
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Tak vypadáto na opravdu slušný objektiv. Rozostření velmi pěkné. Měl jsem půjčený asi velmi podobný možná stejný Tamron na Canon, ale tam byl bokeh úplně jiný docela tragický, ostatní parametry byly stejně vynikající jako u minolty. Že by minolta zvolila jiný počet a tvar lameml v cloně?
počet lamel u clony je stejný, Minolta udává navíc že je clona kruhová. Ve specifikaci Tamronu se nedá vyčíst, zda něco takového Tamron používá či ne. Fotky z Tamronu v protisvětle jsem neviděl.
jinak na těchto japonských stránkách najdete cca 300 fotografií focených jak testovanou Minoltou 28-75/2,8 (D) tak i konkurenčním Tamronem 28-75/2,8. Možná tam lze najít i fotky z protisvětla.
http://photoxp.daifukuya.com/index/lens/28-75mm.html
Musím potvrdit kvality objektivu,mám ho sice jen týden a dnes čekám první várku z labu tak uvidím jak na větších foto.Jinak jsem byl také mile překvapen že zaostřuje cirka od 20cm.A ta clona je prý nějaké nove konstrukce,sama minolta si ho velmi vychvalovala na svích stránkách.
Děkuji za potvrzení,vybral jsem si ho z D7D.Minulý pátek tvrdá zpráva-NIC!!Znovu jsem pročítal vaši 2.dílnou recenzi o D5D a porovnání... V pondělí 20.2.
jsem koupil 5D+18-70mm(D). Trápí mě KM 24-105mm(D), pro mne příznivější rozsah 36-152mm,nenašel jsem zatím odpověď..Každopádně jste mě pane Čárlí dostal!Děkuji.
rover
2Poutník:
Co tě trápí na skle 24-105/3,5-4,5(D)???
ahoj Milansi.O 24-105 vím jen to,že je o 2-3tis.Kč dražší,nevím jak kreslí,rychlost ostření... Trochu železná košile,rád jsem používal téměř na vše univerzální,subjektivně optimální rozsah zoomu 35-135mm.Vlastní zkušenost je sice nejlepší-přijde moc draho!Seťák 18-70 není tak špatný jak píše p.Filipi ve své mega recenzi na digineffu,sedmdesátitisícové sklo nehrozí.Jde o to rozhodnout se pro 28-75 nebo 24-105mm,
druhý objektiv by měl být KM 100-300mm,chci mít je 2 skla,su amater...
2poutník:
Sklo 28-75/2,8D bude určitě opticky kvalitnější + dobrá světelnost se vždy hodí...
Objektiv 24-105/3,5-4,5D má zase pro tebe asi "praktičtější" rozsah a širší konec je 24mm (ek.36mm)... což taky není k zahození - záleží co preferuješ a co vlastně fotíš (mě např. tento "24mm konec" začal chybět přechodem z Dnx7 na Dnx7D, kde je ohnisko +50%). Jinak má sklo takový kompatkní "cestovní" rozměr, přesto že má 4,4x optickej rozsah a světelnost f3,5-4,5 tě taky asi nebude omezovat.
Sklo se zdá být lepší na obou koncích - tzn. 24 a 105 mm - uprostřed při 70 mm je nepatrně horší - nutno držet clonu f6,3-10 - tam je ten úbytek nejméně pozorovatelný, narozdíl od obou krajních ohnisek.
Na širokém 24mm konci na filmu lehce vinětuje, ale pro tebe na Dnx5D to už asi nepoznáš při crop-faktoru 1,5x.
Když tak mi pošli kontakt - email, vyhrabu nějaké rezence a pošlu.
Děkuji milans !!!
idobrovolsky@chello.cz
Konecne jsem si tu recenzi precetl. Moc pekna! A ten objektiv taky neni spatny :)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).