-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
škoda, že už jsem všechno vyfotil... ;-)
Už zítra :)
Nejprve PRAVIDLA HLAVNÍ:
- opravdu, prosím, o aktuální fotky a archivní jen ve vyjímečných případech, jedná-li se o jedinečnou fotografii
- jestli použijete archivní fotku, uveďte tak prosím informaci o tom, že fotka je archivní - má stále šanci, je-li dobrá :)
- nehodnoďte sami sebe, je to "malicherné" a ničemu a nikomu tím neprospějete, hlavně ne sami sobě
- pokud se rozhodnete do hry zapojit, hodnoďte ostatní a nezůstaňte laxní - je to hra, je to tradice, dejte šanci druhým radovat se z Vašeho hodnocení anebo se z něho poučit
Pravidla stručná:
1) Soutěžní téma dne je "PŘEHLÍŽENÉ" JEN ve čtvrtek 6.2. 2020.
2) VKLÁDÁNÍ fotek do soutěže = celý den, ve ČTVRTEK 6. února
3) HODNOCENÍ fotek v soutěži = napiš vítěze na 1.-3. místě do popisku své soutěžní fotografie (název fotky + link). Hodnotit můžeš od pátku, až do pondělí 10.2.23:59.
4) Vložit můžeš MAX 3 fotky.
.
PRAVIDLA PODROBNÁ A PŘESNÁ:
Tento den (čtvrtek 6.2.2020) od 0:00 do 23:59 může kdokoliv nahrát maximálně 3 fotografie do této soutěžní galerie.
Fotografie by neměly být z archivu, ale pořízené právě pro tento den (nejlépe připravené předem, nemusí být focené v tento den, ale PRO tento den .
Od začátku soutěže až do příštího pondělí 23:59 (tedy dohromady 120 hodin) může každý soutěžící hodnotit. Hodnocení spočívá v tom vybrat tři fotografie, které jsou pro vás vítězné. Tím udělujete pomyslné 3 body vítězné fotce, 2 body druhé a 1 bod třetí.
Tyto své vítěze (link na fotku každého) uvedete v popisku jedné ze svých soutěžních fotografií.
Mezi vítěze můžete zahrnout i více fotografií stejného autora nebo i své vlastní.
Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie se hodnotí slovně.
Každá z fotek soutěží samostatně (nesčítají se všechny body autora, ale všechny body dané soutěžní fotky).
V úterý dochází k součtu bodů a vyhodnocení. To provádí vítěz minulého TD.
Nový vítěz TD volí TERMÍN a TÉMA TD následujícího. Nové pravidlo říká, že se jedná o první čtvrtek v měsíci.
(= vymyslí nové Téma Dne + k němu přidá krátký úvodní text + fotku)
Nové TD se vyhlásí tak, že se vytvoří nové vlákno ve Foru/FotoGalerie, nebo nejlépe pošle adminům (redakcezavinacfotoaparat.cz).
Admini následně otevřou novou galerii s názvem TD jako soutěž
(ta je pak po celou dobu až do dne D vidět v Galerii).
Díky Helenko za uvedení TD i za zopakování pravidel, doplněných Ivankou (Marimonou), ten první bod ohledně aktuálnosti fotky se mi snad podařilo "vychytat" samotným tématem …
„Věci obyčejné, banální, poničené, vyhozené, ztracené, špinavé, zamaštěné, deformované, upatlané, zkrátka takové, které jste vždy přehlíželi a ještě NIKDY nevyfotili (všímáte si, že archiv je slůvkem "NIKDY“ zcela vyloučen :-)
… a zatím to vypadá, že to i funguje!
Milí "Tédéčkáři"
únorové téma je uzavřené, celkem vložilo 30 autorů krásných 55 fotek.
Všem moc děkuju, že si dali práci (někdo větší, někdo menší :-) vyhledat a vyfotit něco přehlíženého! Teď se můžete v klidu vracet k jednotlivým fotkám, komentovat a vtipkovat navzájem a v tom čase, který máme na bodování si nechat projít hlavou hodnocení. Každý podle svého (nováčci žádný strach, směle do toho!), jen zopakuji jak na to: v galerii kliknete na svou fotku, vloženou jako první do tohoto TD, vpravo pod ní je tlačítko "Upravit informace" přes to se dostanete do Popisu fotky, kde zadáte vámi vybrané soutěžní fotografie na 1., 2. a 3. místě. Pište mi prosím jméno autora i název fotky a kdo chce, připojte i link. Hodnotit můžete od teď až do pondělní půlnoci tj. 10.2.2020, 23:59hod. Kdyby si někdo nevěděl rady, klidně mi napište přes FA, budu tu sčítat, sčítat a sčítat ...
Helenko, asi se vloudila chybička, tentokrát doplněk k pravidlům TD nepsala Marimona, ale Z9-Zdena Davidová svými vychytanými připomínkami, které se týkaly právě daného tématu. :)
Chtěla bych také poprosit, jestli by nebylo možné, aby se "pravidla" psaly zároveň s vyhlášením soutěže, domnívám se, že by včasné informace pomohly především novým členům, což by bylo moc fajn. Děkuji..
ahoj Mílo, dekuji za pripominku, to se moc omlouvam..navrhuji, ze se stanou tato pravidla jako hlavní - uz bez jmena - mozne? Napsat pravidla hned s vyhlasenim je dobry napad :) Uz se tesim na viteze a nove TD :) Tentokrat mi tema prislo pomerne obtizne, vsechna cest a slava soutezicim!
Tramtadadáááááá!!!
Vyhlašuji vítěze únorového TD:
Tentokrát s velkou převahou vyhrála "Pružina", autor Atropina, krásných 21 bodů
Druhé místo patří Janě Sedlákové za fotku "k cielu", 12 bodů
O třetí a čtvrté místo se podělili Paveljan "Po svačince" a beno4 "Odložený čas" shodně s počtem 10 bodů
Ostatní "bojovali" statečně, svoje umístění a bodíky najdete v přiložené tabulce, jestli mi někde bodíky poskakují mimo, klidně mi napište, kdo si kontroloval - přeci jen do toho koukám dnes celý den, opravím ...
Mrzí mě, že 9 lidí nehlasovalo - což je skoro třetina :-(
omluvený je standa pavouk "pankáč" snaha byla … a samozřejmě ti, kterým dnes Sabine nedopřála elektřinu či připojení (nechci nikomu sahat do svědomí, ale leckteré jsem vás viděla přihlášené na FA) .. no nic
Takže uzavírám únorové TD, díky všem, kdo do toho ne úplně jednoduchého téma šli,
velká gratulace Atropině a předávám jí pomyslnou štafetu TD březnového. Hezký večer! Zdena
Velké blahopřání Atropině k vítězství a Janě Sedlákové, Paveljanovi a Beno4 za stupně vítězů. TD bylo opět krásné a byla tu spousta pěkných fotek. Zároveň bych rád poděkoval Zdeně za perfektní organizaci a velmi rychlé vyhodnocení soutěže. Už se těším na nové téma. Tomáš
Velké blahopřání Atropině k vítězství, také všem na bedně. Zdeně díky za rychlé vyhodnocení a všem za pěknou zábavu. Těším se na nové téma. Kája
Ty kokso, ja som predošlý mesiac výsledky rátala pol dňa (ďakujem za priloženú tabuľku vyhodnotenia, ktorá má systém:) keby ste videli tú moju :))) Ešteže sú tu dobré duše, čo to skontrolujú... Perfektné, už viem ,ako sa to dá lepšie! Blahoželám víťazke ! a hlavne som rada za všetkých, čo sa zúčastnia. Verte, toto je zatiaľ najtvorivejší prvok tejto stránky a hlavne ...posúva ďalej (v myslení, videní, kreativite) Teším sa na novú tému !
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).