Dal jsem to tu jen tak :D, a dobrou chuť ...
Nemůžete komentovat. Nejste přihlášen(a).
jaj sem sa dnes ale vkladaju kraviny
ale dik za vybudenie mojich chutovych buniek, idem sa najest
Není zač, no měsíc nemám foťák tak se schyluji k takovým kravinám :D snad už v pondělí bude z opravy spět!
no ..můžeme tu pozvymněňovat recepty, když lidí co nad fotkami trochu uvažuje, tu je tak málo :o)
koneckonců ..jinak by titánská kapacita serveru jen ležela ladem :o)
Jablečný koláč s jablky ve víně Autor: recept.cz
Potraviny:
4 velká jablka, 125ml suchého červeného vína, 1 kousek skořice vcelku, 2 kardamony, 105g cukru, 125g másla, 100g surové marcipánové hmoty, špetka soli, 3 vejce, 175g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 plátky želatiny, 2 lžičky moučkového cukru
Postup:
Oloupaná jablka vaříme 5 minut v červeném víně a 250ml vody se skořicí, kardamonem a 30g cukru. Vychladlé scedíme a šťávu zachytíme. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo, marcipán, cukr, sůl a vejce ušleháme do pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem. Vymažeme formu a naplníme jí těstem. Do jablek uděláme zářezy a poskládáme je na těsto. Pečeme asi 40 minut. Želatinu dáme nabobnat do studené vody. Rozehřejeme zachycenou šťávu s moučkovým cukrem a rozpustíme v ní vymačkanou želatinu. Dáme vychladnout a jablka potřeme. Necháme ztuhnout.
hmmm, dal bych si
Fotka ale nic ;-(
tak dobrou chuť :)
mnam...
0
Díky za recept, no upřímně ja péct neumím, a recept žádný neznám, někde ale budou, no možná se odhodlám a skusím si něco takového upéct. Dík za nápad
Jinak si tu ale určitě recepty vyměňovat můžete! Jsem Pro!!
tak tady toho ostreho moc není
větší hloubka ostrosti
napečeno 7+
I když jsem před chvílí snědl pěknou porci husy ze slovenského Gróbu, dal bych si k pikolu, které mám uvařené...
Víte jak začíná cikánská kuchařka??? UKRADNI 2 VEJCE :-) Jinak buchtu bych si taky dal, asi se pudu podívat do kuchyně.
:-)
mnam...
Nedávno jsem někde viděl taky makro jednohubek.
Díky za recept, len sa opytaj este, prosím Ta, kde sa dá kúpit, alebo cim sa dá nahradit marzipánová hmota.
Konecne by som pouzila aj kardamon, ktory mám, len recept chybal.