Souboj plnoformátových bezzrcadlovek na Setkání fotografů 24. 11. 2018

Celorepublikový svátek všech, kdo mají rádi focení - Setkání fotografů - se rozrůstá. Nově se zúčastní Sony - tato značka doplní Nikon a Canon, což znamená jediné. Každý návštěvník si bude moct porovnat plnoformátové bezzrcadlovky přímo proti sobě v praxi.

29. Setkání Fotografů proběhne 24. listopadu 2018 v KC Zahrada v Praze 4, Chodov, a potrvá od 9 do 19 hodin. Na akci se můžete registrovat už v předstihu, čímž získáte slevu sto korun na vstup. Na akci bude mnoho zajímavých firem z fotografického průmyslu jako Nikon, Canon, Sony, Megapixel, Zoner, Zoner Press, FOMEI, EIZO a další. Program Setkání fotografů naleznete zde. Seznam workshopů potom zde.

Velkým letošním lákadlem bude možnost porovnat v praxi nejzajímavější plnoformátové bezzrcadlovky současnosti – Nikon Z7, Canon EOS R Sony A7 Mk III či Sony A7R Mk III. Přečíst si spoustu recenzí, zhlédnout několik videí je jedna věc, ale osahat si je, to je však pro fotografa stěžejní. A mít k tomu ještě možnost zeptat se na nejrůznější podrobnosti od nejpovolanějších lidí s Nikonu, Canonu i Sony je často k nezaplacení. Bonusem je i hodinová přednáška o nové fullframové bez­zrcadlovce, kterou zde bude mít zástupce každé této firmy.

Canon už několik roků vyrábí bezzrcadlovky s APS-C čipem – řadu M. Díky ní mohl vyladit několik důležitých věcí jako třeba ostření. Technologie duálních pixelů je jednou z nejpokročilejších způsobů, jak umožnit ostření pomocí detekce fáze přímo na čipu. To je pro bezzrcadlovky, které nemají speciální dedikovaný ostřicí systém, naprosto klíčové.

Sony je z tohoto trojlístku v branži plnoformátových bezzrcadlovek nejdéle. Současné modely představují již třetí generaci, což znamená, že Sony už vychytalo nejrůznější mouchy a bezzrcadlovky jsou mnohem komplexnější a často přívětivější k uživatelům – například u Sony už našli dost prostoru pro duální slot na paměťové karty. Taky vychytali oblíbené funkce jako Eye AF.

Nikon měl svou bezzrcadlovkovou řadu Nikon 1, tu však nedávno zrušil a posledních několik let se plně soustředil na vývoj plnoformátové bezzrcadlovky. Představil hned dva modely Z6 a Z7 a zacílil je přímo proti konkurenčním modelům od Sony. I to, jestli se Nikonu povedlo vyrobit dobrou konkurenci pro Sony, můžete na vlastní kůži vyzkoušet na Setkání fotografů 24. listopadu v Praze. 

Registrovat na Setkání fotografů se můžete zde.

Můžete se podívat i na již potvrzené hvězdy Setkání fotografů. Také se můžete připojit do facebookové události Setkání fotografů.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram