Wildlife sestava pro začátečníka

  • Adam Střihavka
    Adam Střihavka
    Autor
    03.03.2023 20:16

    Dobrý den Vážení,
    chtěl bych požádat o radu s výběrem fotoaparátu a objektivu. Jsem začínající fotograf, který fotil divokou zvěř pouze Iphonem 13 a pomocí dalekohledu si to přiblížil (kvalitu otřesná stejně jako nápad). Rád bych pořídil nějakou sestavu do 20000Kč. Zatím jsem přemýšlel o tělu Canon EOS M50 Mark II a objektivu Canon EF 75-300mm f/4-5,6 III, Canon EF. Myslíte si, že je to dobrá volba, nebo znáte nějakou alternativu za stejné peníze? Předem děkuji za odpovědi a cenné rady.

  • Festa
    Festa
    04.03.2023 16:45

    Ahoj Adame. Jen ti řeknu jednu věc. Když jsem si pořizoval Canon Eos 200D Eos, tak jsem nepřemýšlel o setovém objektivu. Pořídil jsem si objektivy alespoň o třídu lepší. Bez stabilizace budeš odkázaný na stativ. A potom se toho objektivu nezbavíš. :-)
    Alternativa bude lepší objektiv z bazaru, ale ten bude stejně cenově výš.
    To je můj názor. Neboť nemám s jinými objektivy zkušenosti.
    Ale třeba se někdo ozve.
    Závěr je ten, že do začátku, než zjistíš slabiny objektivu je to jedna z voleb.
    Nebo koukni na Tamron.
    Vašek

  • E.B.E
    E.B.E
    06.03.2023 09:49

    Stále dokola. Stačí si přečíst některé z předchozích vláken. Ve zkratce: Kdo chce opičku, musí mít na banány. Žádná cena podobného vybavení není konečná. A i když jakýkoli výběr do 20000 bude na chvilku dostačující, později se vyšplhá na několikanásobek. Ale asi si tím musí každý projít sám. Sytý hladovýmu nevěří. Moje rada je jít do bazarového zboží, nebo ultrazoomu. Což je asi pro začátečníka vhodnější varianta. Tj všechno v jednom a bez přemýšlení (osobně si k výběru nahoře myslím, že tělo proč nakonec ne, ale objektiv ani zadarmo. A slušnější tele i od vzpomínaného Tamronu už je cca 33000)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse