-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
M@rk: Pripadne si pak ze sve "stare" D70 muzes udelat IR fotak .... ;o)
měl jsem vyhlídnutou D90 ale teď asi počkám a koupím 7000. Jen ta cena, jinak je už doma. Jinak super článek, díky
Michale, to jsi trochu netrefil, že by plastová ořezaná 60D mohla být konkurencí pro D7000. Je to rozdíl minimálně celé kategorie ve prospěch Nikonu. A to jsem Canonista. S tou 60D šlápl Canon opravdu těžce vedle. Prý ho udělali z plastu proto aby srovnali krok s D90. Jenže Nikon s nimi těžce vydrbal. Toť jen můj názor. Jinak dík za recenzi.
Jak zde bylo zmíněno, i já jsem na srovnání s D300 zvědavý. Ne, že bych chtěl hned přezbrojovat, ale dle popisu vidím silnou analogii s D300/s. Na to, že to má být asi nástupce D90 to je hodně dobře vybavená mašina. Nikon nasadil laťku pořádně vysoko. Pokud je toto nástupce D90, pak jsem zvědavý jak bude vypadat nástupce D300. Tu bude muset být stroj. Pokud vůbec bude mít řada D300 nástupce.
Dobry den, zaujimala by ma uz iba jedna vec:
6FPS to dokáže zvládnuť aj na 14bit?
Zrovna dnes som sa dozvedel o existencii D7000, kamarat ma poprosil o porovnanie, tak som popozeral aj par recenzii na internete. Myslim si ze D7000 nie je konkurentom k 60D (toto sa stava skoro stale, Nikon a Canon vydaju skoro sucasne nove modely ale z inej kategorie, ale vsade ich vzajomne porovnavaju). D7000 je odpovedou na EOS 7D. Co som pozeral specifikacie, tak su takmer identicke (7D ma vyssie rozlisenie, D7000 viaczonove meranie tusim, ale to su drobnosti). D7000 konkuruje 7D cenou. D7000 je lacnejsia cca. o 250-300€. V pripade kupy kvalitnych skiel pre obe znacky sa to opet cenovo zrovnava. Tak, tolko vysledky mojho badania :)
VeRt: Mylim, ze ano ale uplne na 100% si tim jist nejsem, jeste jsem detailni navod k pouziti jeste nevidel. Tedy videl ale jen v japonstine .... ;o)
Jinak myslim, ze Canon EOS 7D je, jakozto nejvyssi model v kategorii APS-C, spise konkurenci Nikonu D300s. Ale obecne myslim, ze je to vlastne jedno ....
Pokud jde o nastupce D300s, tak doufam, ze bude. Prijde mi to logicke ale marketingove tahy jsou obcas nevyzpytatelne. ;o)
Aj ja si myslim ze D7000 útočí na 7D, Nastupca D300s prinesie podľa mňa maximalne tiež tých 16 Mpix. Ale zato oveľa lepší preformance.
Inak k recenzii by som sa vyjadril, chýba mi tu porovnanie so 60D alebo aspo s výsledkami 50D reps D90. A tá infomácia o 6FPS 14bit mi tiež v tejto recenzii chýba, mylsím že to nebolo spomenuté.
Vie niekto ničo o tom?
vďaka.
VeRt: Staci pozorne cist ale dobra a znovu - porovnani se 60D zatim neni mozne, protoze 60D jeste nedorazilo a nejsou jeste ani hotove laboratorni vysledky. Porovnani bude jako pokracovani.
14-bit / 6 fps takovy detail se v tento okamzik nedozvis, protoze je zatim k mani manual pouze v japonstine. Brzy ale bude jiste ke stazeni na Nikon CZ i ceska verze, kde se to bude dat snadno najit ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).