Test digitální zrcadlovky Nikon D7000

• Jindrich Vosmik
    Jindrich Vosmik
    11.10.2010 12:24

Tak gratuluji k prvni recenzi.
    Sum do ISO 800 zadny, pri 1600 slabe postrehnutelny. Proc je pouzit ale jiny detail nez u ostatnich?
    Telo je utesnene a z magneziovych slitin, coz je take vyhoda.
    Docela mne zde schazel nejaky komentar ohledne rychlosti ostretni. Jenom preci N.D7000 ma novy jiny system (ale u N.300D ktera ho mela byl pry spickovy) a toto by jiste stalo o vetsi zminku.
    Takze N.7000D se povedl, ted jen porovnat zda nam to stoji za tu cenu vyssi o 11.000CKZ. Zacinam spekulovat, ze asi ano.
    Jinak pro porovnani prikladam odkazy na nejvetsi konkurenci (C.60D jeste neni)
    C.550D: http://www.fotoaparat.cz/article/10923/2 zde tvrdim, ze je sum z C.550D na ISO 800 stejny, jako N.7000D na 1600
    C.50D http://www.fotoaparat.cz/article/10700/1 zde bych tvrdil, ze jepostrhnutelny u Canonu jiz pri ISO400
    N.90D http://www.fotoaparat.cz/article/10705/2 zde bych tvrdil, ze je stejny a zacina na ISO1600, ale novinka ma +4MPix, takze se na stejnou velikost lepe odstrani. Ale opravdu se to z jineho obrazce s nedostatkem cervene porovnana ne moc objektivne.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    11.10.2010 12:45

Kdyz se na tu celkovou nocni fotku podivas poradne, tak snadno zjistis, proc jsem pouzil jiny detail. Oni mi totiz tu strisku na tom kostele rozebrali a ted je tam jen terpapir .... :o(

• omar gorre
    omar gorre
    11.10.2010 13:39

Nechápu smysl fotit s citlivostí 6400 ISO za slunečného dne korunu stromu nebo okna paneláku, tam by exceloval(měl sice jen rozšířitelné pseudoISO 3200)i starý canon 300D.
    Proč s tím nejdete někam do šera, třeba do hospody?

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    11.10.2010 13:56

Nocni foto je tam taky a ten "panelak" je za velmi spatneho svetla, takze je tam nocni, slabe svetlo i slunecni svetlo.

• Jindrich Vosmik
    Jindrich Vosmik
    11.10.2010 14:10

Omlouvam se, ja jsem tu celkovou fotku neprohlizel. Takova zlomyslnot, nicit (tedy opravovat) objekt urceny k dlohodobemu porovnavani fotografii.
    Jinak to opravdu vypada, ze ISO6400 bude normalne pouzitelne.
    Ale mel jste nejakou prilezitost zkusit fotit i pohyb na dlouhe ohnisko? Muzete k tomu neco dodat?

• Jindrich Vosmik
    Jindrich Vosmik
    11.10.2010 14:16

Jeste bych se Vas zeptal, fotite s Nikone D300. Jak byste popsal rozdily, vyhody a nedostatky v porovnani s timto nepatrne slabsim telem, avsak o skoro 2roky technologicky modernejsim. Hodne se spekuluje, ze ho N.D7000 prekonalo i kdyz je to nizsi kategorie.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    11.10.2010 14:22

Jo, ta strecha me fakt nastvala, byl jsem na ni uz zvyklej a vypadala jak nova, nikdy by me nenapadlo, ze ji budou rozebirat, to byla od nich fakt zlomyslnost .... ;o))
    S tim ostrenim je to tezke, protoze tohle v nasich podminkach nelze nijak skutecne objektivne vyhodnotit. Nicmene subjektivne bych rekl, ze AF je fakt vybornej, podle me v teto tride fotaku nejlepsi. Na druhou stranu mi prisel nepatrne mene citlivy, nez 51 bodovy system u D300 a vyssich. To se ale dalo cekat, protoze Nikoni AF "jednapadesatkce" se nevyrovna skoro nic ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    11.10.2010 14:30

Jivo: O tom by se dalo debatovat hodiny, protoze pro kazdeho je dulezite neco jineho. Nekomu bude vyhovovat, ze je D7000 mensi a lehci, nekomu to zase muze vadit. Nekomu je AF uplne jedno (protoze treba foti krajinu) a nekdo si zase kvuli AF radeji koupi D300s, protoze ten 51 AF je fakt nedostiznej a tak by se dalo pokracovat docela dlouho. Tohle si musi kazdy poresit sam, ujasnit si priority podle toho, co foti a pak si u jednotlivych kandidatu oznacit to, co je pro nej dulezite a co neni ....

• Petr Luňák
    Petr Luňák
    11.10.2010 23:29

Vyborna recenze.

• M rk
    M rk
    12.10.2010 06:19

Výborná recenze. Že by konečně čas dokoupit ke své D70 ty dvě nuly....?

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse