-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
No tak to bude darda, jestli Z5II ,stejně jako Zf zvládne N-Log na SD kartu, zatímco Z6,7,I,II ne na CFexpress.
Vypadá to na 24MP senzor Zf/Z6 + Expeed 7. Zajímavé bude vědět, zda má Network menu( FTP, UVC bez driveru) a customizaci tlačítek (dobrý zpráva je Play vpravo, burst vlevo, ale co třeba přiřazení ISO) ? Bohužel HDMI je micro.
dpreview uvádí šílené kombinace rozlišení, asi 30 režimů : 4032 x 2268 @ 30p, 12-bit, Raw (other), 1x Crop /25/24
3984 x 2240 @ 30p, 12-bit, Raw (other), 1.5x Crop (24+25)
3840 x 2160 @ 60p, 10-bit, H.265, 1.5x Crop ...
tyhle podivné kombinace podle mě mají co dočinění s tím -nRAW nebo dalšími formáty. Nezaznamenal jsem je ani u Z8, Z9, Zf (ale nevylučuju , že je nemají). A nebo tohle je možná chyba
A myslím si, že grip u pravé ruky bude trpět na odlupování jako u Z7 : srovnání z6iii : https://www.dpreview.com/files/p/articles/2735390920/Product-Shots/nikon_z5ii_battery.jpeg : detail je v tom, že šroubky jsou v prvním případě v gumě a guma končí souběžně s hranou, v druhém případě až tam, kde pohledově guma končí - to napovídá tomu, že guma pár mm ještě vede spodkem a nemůže se vychlípnout
Fotím v noci, ale červený displej bych nechtěl. Ve většině kontroluji po expozici každou fotku (protože proto) a k tomu potřebuji dobře vidět zvětšené detaily hvězd.
"Fotím v noci, ale červený displej bych nechtěl. Ve většině kontroluji po..." - zobrazit celý komentář
ta volba custom menu -display+shooting - warm display colors (d9) má 3 režimy off, mode 2 (pouze obrazovky menu jsou do červena), mode 1 (vždy červený) + je tam volba pro jas ,který platí když je tento mód aktivní). snad jsem ty čísla nepopetal.
Hlavní problém pro astro je potlačení červené části obrazu díky low pass filtru. Někdy víc, někdy míň. Jenže strhnout filtr ze sensoru znamená zničit fotoaparát pro běžné používání. Dost pochybuji, že někdo ještě vyrobí speciální model bezzrcadlovky pro astro. Poslední byl Canon Ra a dlouho to nevyráběl, protože se toho moc neprodalo. Na vodíkové mlhoviny mám starý Canon 6D se strženým LP filtrem a místo něho je tam růžový Baader.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).