-
Diskuse ke galeriím |
22
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
11
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
Radšej by som uvítal recenziu nikon p300
Jen drobnost, snímač není CCD ale BSI CMOS...
Děkuji, šotka jsem vyhnal.
Masakr. Má cenu rozepisovat se tu o tom jak hroznou kvalitu produkuje tento obrázkovač? Kdy to těm výrobcům dojde a vrátí se zpět do jistých vod 6ti až 8mi MPix snímačů? A možná to je účel, odradit lidi od nakupování kompaktů a rovnou je posunout k DSLR?
Nevim proc je v minusech absence RAW formatu, kdyz se jedna o kompakt. Mozna u nej by mohly byt fotky kvalitnejsi, ale u zrcadlovky mezi JPG a RAW neni velky rozdil. Nedavno jsem delal analyzu s Nikonem D90 a Adobe Lightroom a byl to tak malej rozdil, ze asi opravdu nema smysl zaplacavat si kartu cca 20MB. Leda u max. portretu a 100% vyrezu oka, jinak asi fakt ne
Smysl to má minimálně tehdy, když uděláte chybu. Zrovna teď jsem řešil korekci -1EV, což z 14bit rawu bylo naprosto v pohodě. Z jpg by to prostě nešlo, protože bych měl jen bílé fleky....
Dobrý den,
Zvažuji nákup nějakého ultrazoomu, zredukoval jsem výběr na Canon SX30 a Nikon Coolpix P500, při porovnávání Vašich testů jsem si všimnul rozdílné sytosti barev , dá se říct u stejných fotografií. Co se blíží originálu více, Canon nebo Nikon. V jiném testu jsem našel fotky za použití stabilizátoru a v tom byl jednoznačně lepší Canon, máte podobnou zkušenost?
Upřímně, potřeboval bych popostrčit na jednu nebo druhou stranu, o každého fotoaparátu je něco co ten druhý nemá a proto se nemohu rozhodnout.
Děkuji
Podle mého názoru jsou výstupem srovnatelé. Budete muset najít pro Vás podstatný rozdíl v nabídce funkcí a hlavně si je současně vzít do ruky.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).