• mato zony
    mato zony
    28.04.2011 10:31

Radšej by som uvítal recenziu nikon p300

• Miroslav Tumpach
    Miroslav Tumpach
    28.04.2011 13:21

Jen drobnost, snímač není CCD ale BSI CMOS...

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    28.04.2011 18:19

Děkuji, šotka jsem vyhnal.

• To Shi
    To Shi
    30.04.2011 14:17

Masakr. Má cenu rozepisovat se tu o tom jak hroznou kvalitu produkuje tento obrázkovač? Kdy to těm výrobcům dojde a vrátí se zpět do jistých vod 6ti až 8mi MPix snímačů? A možná to je účel, odradit lidi od nakupování kompaktů a rovnou je posunout k DSLR?

• Fotograf 59
    Fotograf 59
    12.05.2011 22:21

Nevim proc je v minusech absence RAW formatu, kdyz se jedna o kompakt. Mozna u nej by mohly byt fotky kvalitnejsi, ale u zrcadlovky mezi JPG a RAW neni velky rozdil. Nedavno jsem delal analyzu s Nikonem D90 a Adobe Lightroom a byl to tak malej rozdil, ze asi opravdu nema smysl zaplacavat si kartu cca 20MB. Leda u max. portretu a 100% vyrezu oka, jinak asi fakt ne

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    16.05.2011 21:35

Smysl to má minimálně tehdy, když uděláte chybu. Zrovna teď jsem řešil korekci -1EV, což z 14bit rawu bylo naprosto v pohodě. Z jpg by to prostě nešlo, protože bych měl jen bílé fleky....

• Lukáš Trecha
    Lukáš Trecha
    18.05.2011 21:36

Dobrý den,
    Zvažuji nákup nějakého ultrazoomu, zredukoval jsem výběr na Canon SX30 a Nikon Coolpix P500, při porovnávání Vašich testů jsem si všimnul rozdílné sytosti barev , dá se říct u stejných fotografií. Co se blíží originálu více, Canon nebo Nikon. V jiném testu jsem našel fotky za použití stabilizátoru a v tom byl jednoznačně lepší Canon, máte podobnou zkušenost?
    Upřímně, potřeboval bych popostrčit na jednu nebo druhou stranu, o každého fotoaparátu je něco co ten druhý nemá a proto se nemohu rozhodnout.
    Děkuji

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    18.05.2011 22:45

Podle mého názoru jsou výstupem srovnatelé. Budete muset najít pro Vás podstatný rozdíl v nabídce funkcí a hlavně si je současně vzít do ruky.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse