Dobrá rada nad zlato

• 26.02.2016 11:50
  • KIV
  • 87
  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    28.02.2016 14:42
    Reaguje na Helena Macenauerová 28.02.2016 11:18:

"Rozumim Karen, ze nektere komentare dokazou rozcilit a nechtene silne..." - zobrazit celý komentář

Překrucuješ to, Heleno - komentáře, které Karen rozčílily (a podle tebe byly zbytečně útočné), byly reakcí a její prvotní akci - úpravu už vožených komentářů, což posunulo/změnilo smysl komentářů ostatních uživatelů. A to, že každá akce vyvolá reakci, jsme se učili už v hodinách fyziky.
    Ano, byla to Karenina fotka.
    A ano, byly to Josefovy komentáře - a ty první se týkaly fotky. Naštvanost (podle mě vcelku logická a opodstatněná), následovala až po zmíněné akci - změně komentářů.

btw píšu to bez sebemenší špetky zloby nebo zášti vůči Karen - a doufám, že i Karen to tak chápe. Vadí mi, že špatné rozhodnutí administrace tuhle situaci umožnilo.

• KIV
    KIV
    Autor
    28.02.2016 15:59

Asi takhle - máme tu nový systém, někteří měli problém se na něj i překulit, viděla jsem tu dokonce i známou tvář, která vytvořila nový login, a pak napsala do svého profilu:
    "proč? Protože su vemeno, co si neumí zapamatovat podmínky vkládání na nový FA :P"
    A teď jsem u něj v jednom loginu na black listu, a v druhém ne.. Je to úsměvné, no...
    Jsme teď překuleni, úspěšně jsme to zvládli. Teď vychytáváme mouchy, a zakopáváme sem tam o něco, sem tam někteří (jako já) uděláme kopanec. Ráda bych napsala, že už nikdy větší blbost neudělám, ale nejspíš zas udělám.
    Máme tu nový systém, novou administraci, a s potěšením kvituji, že se z 99.9 procent více respektujeme.
    Nejsme neomylní, ale řekla bych, že jsme tu v podstatě dobrá parta.
    Snad to půjde.
    A dík Dano.

• Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    03.03.2016 09:15

Super nápad a plný souhlas s KIV. Určitě uvítám, když se budu moci podívat co fotí člověk, který mě hodnotí. Na některých foto-serverech je to běžná praxe.
    Pokud to není jen po třetí založený nový nick a starý známí věčně naštvaný uživatel s nějakými psychickými problémy neustále obtěžovat a pobuřovat :-)
    Nechápu čeho se ostatní bojí ??? Jich se to přeci netýká ... (nebo jo ?)

• Taky..
    Taky..
    03.03.2016 09:35

V minulosti (i současnosti) se tu na FA objevilo pár skutečně zkušených osobností ze světa fotografie. Většinou vystupovali anonymně, bez servítek (někdy poněkud hrubě a urážlivě) a neměli tu žádné vlastní fotografie (leda pár vtípků, ale ne jejich portfolio). Ničí komentáře tady neměly pro mě takovou váhu, jako jejich. Jejich občasná návštěva byla pro FA doslova požehnáním, už jen pro to, že jejich názory málokdy korespondovaly s většinovým názorem v tomto rybníčku. Byla by hloupost se o tuhle možnost připravit.

• Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    Petr Dvořák-obrazprovas.cz
    03.03.2016 11:56

Nechápu proč (pár skutečně zkušených osobností ze světa fotografie) vystupuje pod anonymitou a vtípky.
    Myslím si, že se nemají za co stydět a bylo by určitě lepší vědět koho zajímá tvorba toho či oné ...

• Taky..
    Taky..
    03.03.2016 13:02
    Reaguje na Petr Dvořák-obrazprovas.cz 03.03.2016 11:56:

"Nechápu proč (pár skutečně zkušených osobností ze světa fotografie)..." - zobrazit celý komentář

Proč nedávají své portfolio na fotoserver, je snad pochopitelné. Proč nevystupují pod svým jménem? To ví jen oni, třeba pro zábavu svou i naši, třeba ze skromnosti, třeba proto, že jim byl profil se jménem zabanován.

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 17:36
    Reaguje na Taky.. 03.03.2016 13:02:

"Proč nedávají své portfolio na fotoserver, je snad pochopitelné. Proč..." - zobrazit celý komentář

Nicméně každý začátečník uvítá, když se kromě dobře míněných rad profesionálů může i podívat, jak to tedy vlastně má správně vypadat, Příklad je vždy víc, než jen kritika. To věděl již Komenský. :-)

• Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    04.03.2016 17:51
    Reaguje na Limonádový Joe 04.03.2016 17:36:

"Nicméně každý začátečník uvítá, když se kromě dobře míněných rad..." - zobrazit celý komentář

Podívat se na kvalitní fotografie kvalitních fotografů se dá kdekoli jinde - a poučit se z nich. Nemusí nutně viset na FA - FA není pupek fotosvěta...

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 18:01
    Reaguje na Dana Kovaľová 04.03.2016 17:51:

"Podívat se na kvalitní fotografie kvalitních fotografů se dá kdekoli jinde ..." - zobrazit celý komentář

Přesně tuhle reakci a námitku jsem očekával, takže - nezklamala jsi. :-)

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 18:01
    Reaguje na Limonádový Joe 04.03.2016 17:36:

"Nicméně každý začátečník uvítá, když se kromě dobře míněných rad..." - zobrazit celý komentář

Asi neřeknu nic novýho, co by ještě nikdo tady neslyšel (ale asi slyšet nechce) Nikdo nemůžete čekat, že vás bude někdo učit fotit. To musíte především sami chtít. Patří k tomu i sebekritický pohled na vlastní fotky, porovnávání s ostatními, naslouchání názoru jiných a ne jen si vybrat, co se mi líbí a od koho. To mi připomíná, že na slovo "profesionál" su asi i alergickej. Znám spoustu profesionálů, např. svatebních fotografů a musel bych se stydět, chtít za takový výsledky brát peníze. Naproti tomu většina nejlepších světových fotografů byli amatéři. Amatér pochází od slova "milovník", tudíž někdo, koho to baví a ne, že to musí dělat, aby se uživil. Tak jak tak, všechno je subjektivní.I něčí názor. Každej byste měli být rádi za co nejvíc slov pod fotkama. Je ostatně jen na vás, jak se k nim postavíte. A fotky jako příklad? ...nesmysl. Stejně pak každej řekne: Houby tomu rozumíš, když fotíš krajinky, nebo jinou blbost. A aby každej fotil to co druhej, jen aby ukázal, že to umí líp? Zamyslete se lidi :-(

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse