Dobrá rada nad zlato

• 26.02.2016 11:50
  • KIV
  • 87
  • KIV
    KIV
    Autor
    04.03.2016 20:54

Jo, a kdybys mi nahodil do mé interní pošty odkaz na tvé fotky, slibuji, že bez tvého svolení to dál nedám - jsem na ně hrozně zvědavá...

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 21:54

Ano...netvrdím, že každej, i můj vlastní komentář, je dycky odbornej. Každej nemáme vždycky náladu. Ale tak bych to nebral. Jsme jenom lidi. Pokud nejde o nějaký nadávky, měl by být člověk rád i za to. A k dalšímu.Pokud si pamatuju, nemluvil jsem o žádným konkrétním bodování a že mi vadí "neadekvátnost". Psal jsem, že je to všechno subjektivní. Pokud se vrátíš k předchozím odstavcům, tak byla řeč pouze lidech, co nevidí rozdíly, berou všechny jednotně a hlavně o reakcích na kritiku. Prvně jsem zareagoval vlastně na tebe a to tvoje"přesně tohle jsem čekal". Kapku mě to vytočilo. Přiznávám.

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 21:59

KIV. Omlouvám se, ale teď nejspíš nemám v žádné galerii jedinou fotku, o které bych věděl a ten, kde nějaký zůstaly je momentálně nefunkční. Stejně si nemyslím, že by to bylo důležitý. Žádnej mistr světa nejsu. No určitě nějaký zase zveřejním. Chápu, že bez nich budu furt poslouchat jakej su nýmand, exot, frajírek a podobně, po dlouhodobých zkušenostech na servrech nečekám ani pak jinej postoj části "kolegů" :-)

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 22:28

Abych celý téma uzavřel (fakt už nemám náladu omílat dokola to samý) , pokud můžu ještě jednou poradit lidem tady: Když si dá kdokoli tu práci, aby se mrkl na vaši fotku a ještě navíc připojí pár slov. Poděkujte. A je úplně jedno, jestli je psal odborník, profesionál, nebo jen člověk, co o foťáku pouze slyšel. Uděláte hodně jak pro sebe, tak pro své okolí

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    05.03.2016 16:56

Ano, ani mne tato debata již nebaví. Byla evidentně od začátku zbytečná. Správně jsi napsal, že vše je subjektivní. Tedy co jednomu přijde jako normální, jiného může popudit. Sám sis to užil na vlastní kůži, jsa popuzen poznámkou, která patřila někomu jinému. A to pouze ve fóru, nikoli v galerii, kde lidé podobné poznámky vnímají mnohem citlivěji. Paradoxně ti připadá všeobecně blahodárné, když někdo v hodnocení použije třeba i arogantní formulace. A dokonce by za to lidi měli být asi rádi. :-) No, mně osobně se to ještě nestalo, ale viděl jsem u jiných členů v hodnocení opravdu nevhodné a arogantní výroky. A to je zcela zbytečné. Znovu a naposledy tvrdím, že vždy záleží na způsobu podání. I velmi přísná kritika se dá vyslovit korektně, nikoli tak, aby se musel kritizovaný cítit dotčeně, což se pak samozřejmě stává. Takový neurvalec se pak ještě diví, když sklidí nevoli. A když někdo právě nemá čas, ani náladu, možná by měl zvážit, zda by nebylo důstojnější zdržet se netaktních výroků a jít třeba radši vařit večeři, uklízet, nebo dělat něco podobného, bohulibého. Udělal by hodně dobrého pro sebe, a zejména spíše pro své okolí. Ať odborník, profesionál, nebo jen ten, co o fotografování slyšel, pro ně pro všechny platí: slušný člověk zůstává slušným, hulvát hulvátem.
    Sbohem a ámen.

PS: Tohle Romane neber osobně, tebe se to přece netýká, ty jsi světlá vyjímka.
    Vedli jsme tu spolu pouze akademickou debatu. :-)

• Taky..
    Taky..
    06.03.2016 20:25
    Reaguje na KIV 04.03.2016 20:49:

"Romane, na základě tvého hodnocení fotek lidem zde, a na základě tvé..." - zobrazit celý komentář

No vidíš to. Čestné výjimky ale žádné udělovat nemůžeš. Může tu být jen pevné pravidlo, které platí pro všechny. Takže stále trváš na svém návrhu a oželíš komentáře Romanaxzy nebo si radši uděláš na každého komentujícího názor sama?

• KIV
    KIV
    Autor
    06.03.2016 23:03
    Reaguje na Taky.. 06.03.2016 20:25:

"No vidíš to. Čestné výjimky ale žádné udělovat nemůžeš. Může tu být jen..." - zobrazit celý komentář

Radik se vyjádřil, a teď už je to jen vlákno k tomu, aby řeč nestála…
    Když jsem to vlákno otevírala, měla jsem spoustu elánu, chuti, energie, ale během posledního týdne či dvou mi veškerý elán vyprchal, a vím teď, že toto vlákno, jakožto otvírat jakékoliv další, je z mé strany zbytečná hloupost.
    Budu se věnovat focení, a ostatní přenechám energičtějším.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse