-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Díky za bezva článek. Sám teď plánuji koupit nějaké tele ale bohužel peněz se mi moc nedostává.
Tento či podobný objektiv by mohla být cenově zajímavá nabídka u které zustane kvalita, která prostě u setových tele není.
Fajn Clanok!
Sam mam Sonar 300/4 MC a porovnaval som ho so Sigmou 100-300/F4 EX, mozem povedat ze ma Sonar dost sklamal na otvorenej clone, ale od F16 je uz fajn. Mam adapter na Pentax a upravil som ho tak ze mi perfektne funguje aj meranie expozicie.
Majitelia Nikonov maju vyhodu - mozu pouzivat starsie AI objektivy vybornej kvality a dobrej ceny, jedine co nejde je AF, nevyhodou starsich objektivov je casto vaha. Pre makro mi napriklad vyhovuje Vivitar S1 90/2.5, cena na ebay v poovnani so sucasnymi ekvivalentami smiesna, kvalita i pri mierke 1:1 dobra.
Na netu jsem si vsiml, ze redukce na objektivy pro Pentacon-six maji opticky clen. Ma jej i Vami pouzita redukce?
To kordoz:
Ta vase upravena redukce je z M42 na Pentax-K?
Myslím, že pozornost si zaslouží i objektivy z bývalého SSSR. Byly opticky výborné, zatímco u vlastních těl byly problémy s mechanikou - říkalo se, že je dobrý jeden z 10 a kdo ho trefil byl spokojen úplně. A jejich objektivy byly levnější než objektivy z NDR.
članek je fakt dobrej. škoda, že nebylo popsano jak které značky a jejich těla splupracuji. Třeba Nikon s MF sklama vubec...ani nezmeří expozici, kdyz se nastavi priorita clona a clona ve fotaku i na tele...takze pouzitelnost dost omezena.
skoda, ze neni odkaz na fotky v plnem rozlišení...vyřezy jsou fajn. ale cela fotka by byla lepší...
Afrika-B: ne , žádné sklo či optický člen, jen holý kov.. mám redukci P-six/M42
hikeen: ano to by bylo dobré, ale přiznám se, že nevím, jak bych všechny ty informace o všech značkách sháněl..
Navíc bych řekl že každý typ zrcadlovky i stejné značky může měřit různě, podle toho jak má stavěné snímače.
a jak jsem psal ze začátku, některé značky a jejich nové moderní zrcadlovky prostě nekompatibilní objektivy nepodporují a to je velká škoda.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).