• Oblast Cévennes

    Francie je známá svými přírodními krásami. Mezi její nejznámější pohoří patří Alpy a Pyreneje. Massif Central je další hojně navštěvované pohoří, které se nachází na jejím jihozápadě. V prvním dílu se podíváme do národního parku Cévennes, divoké a nepřístupné krajiny vzdálené 100 km od moře.

     0
  • Picos de Europa II

    V tomto díle fotocestopisu z Picos de Europa se podíváme do jejich západní části. Zajímavá je určitě oblast Covadonga, zvláště v okolí ledovcových jezer Lago de la Ercina a Lago de Enol, která je také východištěm turistických cest. Vysokohorská turistika zde není tak náročná jako v centrální oblasti Picos.

     0
  • Picos de Europa I

    Picos de Europa je pohořím, které připomíná svým charakterem a mohutností některých stěn italské Dolomity. U nás je známé zatím jen velmi málo, přestože je velice atraktivní zejména pro vysokohorské turisty. V prvním díle fotocestopisu vás seznámíme s kaňonem Rio Cares a přírodou v okolí horského krále Picos - Picu Urriellu. Výhodou cestování v říjnu byly zralé fíky a jedlé kaštany v údolích. V kopcích to byla pořádná dřina, zejména s větší fotovýbavou.

     0
  • Ke Stožecké kapli

    Na další FotoVýlet vás pozveme opět na Šumavu. Na rozdíl od předrevoluční doby můžete dnes bez problémů navštívit okolí Stožce, zvláště známou Stožeckou kapli. Také prales v okolí Stožecké skály má fotografům přírody co nabídnout.

     2
  • Velebit aneb Chorvatsko není jen moře

    Na území Chorvatska se kromě rekreace u moře můžete věnovat také turistice. Na jaře 2001 vyrazil Saša Krško s expedičním týmem na výpravu s cílem prozkoumat pohoří Velebit. Měli zde možnost obdivovat krásné štíty, výhledy, údolí a louky plné kytiček. Narazili však také na pozůstatky války.

     0
  • Galície

    Většina zemí Evropské unie vypadá ve srovnání s našimi kraji a hlavně s kraji na východ od nás velmi konsolidovaně, někdy až nudně. Přemek Kaňok nás tentokrát zavede do Galície - kraje na západní výspě Španělska. Je to fotografický ráj pro Vás, kteří se chcete svými záběry vrátit trochu do minulosti.

     2
  • Zimní fotografování sobů

    David Roj navštívil v únoru letošního roku s expedicí sponzorovanou známou Finlandia vodkou Finsko. Jedním z cílů bylo fotografování sobů v prostředí severské zimy. O jeho zkušenostech si přečtěte v následujícím článku.

     1
  • Podkarpatská Rus 1.díl

    O Podkarpatské Rusi těžko hovořit. Tahle země se musí zažít. Má svou chuť, svou vůni, jedinečnou hudební kulisu, kterou nepřetržitě vyhrává větrný orchestr v korunách rozložitých buků. Má svou všudypřítomnou poezii. Poezii beze slov. Slyší ji a vnímá jen ten, kdo umí zapomenout na tíhu velkoměst a zbytečnosti všedního dne rádoby civilizovaného člověka. Má své lidi. Tvrdé a pracovité, ale bodré horaly. Tato země má svou duši.

     6
  • Výstup na Piz Bernina

    Piz Bernina je se svými 4049 metry jedinou čtyřtisícovkou východních Alp. Leží na hranici mezi Itálií a Švýcarskem. Jedná se o malou, ale významnou horskou skupinu se značným zaledněním. Turisty a horolezce láká nejen výstup na hlavní vrchol, ale také velice zajímavý hřebínek Piz Palű (3905 m). Tato exponovaná cesta zaujala i nás.

     2
  • Fotografování pod vodou, 5.část

    Kompaktní fotoaparát není určitě nejkvalitnější cestou pro fotografování pod vodou. Je ale relativně levný. Autor článku René Wiedeman píše o svých zkušenostech s Canonem AS1 při fotografování v korálových útesech u pobřeží Venezuely. Z fotografií lze posoudit, jaké jsou asi možnosti kompaktů tohoto typu.

     1