Články autora - Karel Holubec

  • Karlín - dva dny po povodni

    Je neděle 18. srpna, do části Karlína je již běhěm dne povolen přístup. Celá oblast je charakteristická zápachem zahnívajícího bahna, dusnem a to vše doplněné o všudypřítomné hromady vytopeného zařízení bytů. Druhá část Karlína byla opět evakuována - zhroutil se další dům.

     0
  • Praha - boj o druhou zónu

    Je úterý 13. srpna večer, Praha je zaplavena více než stoletou vodou. Hladina ale stále stoupá, probíhá boj o zónu dva - oblast, kde je možné se pokusit o zmenšení případných následků. V zóně jedna, území prohraná, je v tuto chvíli Kampa, Karlín, Holešovice, pražské ostrovy a oblast Radotína. Evakuace obyvatel je z první zóny hotová, elektřina vypnuta a přístup hlídán policií... Podívejte se na reportáž doplněnou o 38 fotografií.

     0
  • Praha - čekání na povodeň

    Je pondělí 12. srpna večer, na Prahu míří velká voda. O ničem jiném se zde nehovoří, zprávy z rádia i televize jsou jasné, v Jižních Čechách stále vydatně prší. V Praze je nezvyklá atmosféra, čekání na něco, čemu se nelze bránit. Lehká nervozita se projevuje i na pultech, v šest večer seženou rohlíky jen mistři.

     0