-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Nebudu hodnotit lokální odbarvování. Jen jsem nepochopil tu zmínku o lasu - proč bych měl znovu pečlivě obtahovat celou oblast, když mně ujede ruka? Nevidím problém v tom, když ruka ujede. Stačí potom tu oblast, kde ruka ujela, opravit dalším výběrem. Anebo napřed nahrubo udělat výběr a potom ho postupně zpřesňovat. K tomu slouží ty ikonky, které jsou na fotce "laso v Photoshopu" napravo od lasa (v horní liště).
Jifi: Ano, to je pravda, jen jsem to opomněl zmínit, šlo spíš o vysvětlení fungování jednotlivých druhů lasa (ono se dokonce lze vrátit po vlastní ujté ruce zpět a výběr se tak v daném místě prakticky ani nevytvoří). Každý výběr lze doladit (v ZPS i v PS). V PS lze třeba i udělat výběr, z něj masku vrstvy úprav a tu následně dotáhnout... možností je spousta, ale spíš pro pokročilejší upravovatele. Tohle by mělo pomoci fotografům, kteří vůbec netuší jak na to.
No, ale člověka neznalého to zaskočí - že po jediném ujetí ruky by to bylo v pytli. Ono se z výběru dá ubírat nebo k výběru přidávat - a opět stejným lasem. Takže ujetí ruky nepředstavuje vůbec žádný problém - stačí jen překlikávat mezi variantami lasa :-)
když už se uchýlím k této úpravě, tak používám klasicky vrstvu BW úpravy a pak místo, které má být barevné, normálně "vygumuju"...
Tak hlavně v PS CS5 (a tuším i nových PS Elements) lze laso použít v content-aware režimu, kdy se do značné míry "opravuje samo".
Nekomentuju (ne)vkusnost těchto úprav, ale kdo, chce, ať si zkusí - v nových PSE by to měl i začátečník dokázat hned napoprvé :-)
navod asi super, ale tohle selektivni odbarvovani, brrrrrrrrrrrr!
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).