-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
perfektní zrcadlovka, co nefotí v šeru a vybíjí baterku rychlostí kompaktu - slepá cesta
No, pokud nový např. Canon 600D udává 400-440snímků, tak nevím v čem je Sony pozadu?
Co se týká šumu je to na delší povídání. Osobně si ale myslím, že 90-95 fotografů používá v 90-95procentech případů ISO do 1600 ať si tady různí lidé vykládají cokoliv.. Pochybuji že by někdo vše standardně fotil na ISO 4000 a vyšší... a na ten zbytek se často dá použít stativ, nebo jen trochu lepší podepření a využívat stabilizaci..
Můj osobní názor na šum A77 byl takový že: Ano, čekal jsem od něj trochu více, že bude alespoň tak dobrý jako je 16megový snímač u Nexu-5N, který podává naprosto výborné výsledky. Možná pokud by Sony místo toho 24Mpix čipu dalo do těla A77 čip právě z nexu tak by to a/plně dostatečné rozlišení b/výborná hladina šumu i při vyšších ISO a c/cena mohla být o něco nižší. Na druhou stranu kdo z nás dělá fotky větší jak A3 a jak bude vypadat šum z ISO 3200 při tak vysokém rozlišení na takové fotografii nikdo neví. Určitě bude vizuálně výrazně nižší než kdyby to bylo z 10-12Mpix čipu, možná nebude vidět vůbec... zkusím nechat udělat papírovou fotku A3 z ISO 200 a ISO 3200 nebo vyšší a dám vědět..
Při čtení jsem zažíval druhe vanoce... škoda že na tyhle us nemám prachy :-)
dakujem za príjemný článok, na tento článok som netrpezlivo čakal. A nesklamal ma, je pravda, že niečo som si už prečital na zahraničných stránkach, no aj táto recenzia má príjemnú váhu.
Myslím, že táto mašinka si nájde svojich priaznivcov. I ked 24mpix sa mi aj tak zdá byť trošku zbytočná ako píše Čarlí 16mpix by bohate stačilo. Ja mám 14mpix na svojej A550 a som nadmieru spokojný.
Ako veľkú výhodu Sony produktov vidím stabilizáciu v čipe, nakoľko takto získavajú stabilizáciu aj staršie Minolťácke objektívy, alebo cez M42 redukcie a podobné iné aj staré, prastaré objektívy, ktorých bokeh nenahradí žiadne nové sklo :)
Možno trošku viacej som čakal od výdrže batérky aspon 600 snímkov cez hladáčik by nebolo od veci.
Otázne je, či bude Sony aktualizovať aj firmware na A77 a či upravia rozsah šumu.
Ešte by ma zaujímala presnosť ostrenia pohybujúceho sa predmetu pri sekvenčnom snímaní. Ked už je táto zrkadlovka považovaná za najrýchlejšiu (august 2011)
v podstate by ma zaujímalo, že ked sa ku mne bude napr. blížiť jazdec na koni a ja budem mať foťák na statíve dám 12záberov za sekundu, že koľko z tých záberov bude ostrých (samozrejme beriem do úvahy dobrú hladinu osvetlenia)...
O Sony mašinkách si vždy rád prečítam nový článok. Dík aj za tento.
A teším sa na najbližší.
předpokládám že brzy se objeví grip i od třetích výrobců za rozumnou cenu, pak s další baterií vzroste výdrž na 900-1000 snímků. AF u sekvenčního snímání jsem tedy neměřil, ono bude hodně záležet na světle a typu objektivu.
Zkusím to alespoň u A65.
Krásná mašina. ISO uplně stačí.
Mně to celkem hlava nebere, proč by si fotograf měl kupovat obrovskou zrcadlovku s nehybným zrcadlem a koukat místo optickým hledáčkem elektronickým a přicházet o část světla na čip. Možná, že je to lepší na video, ale na točení kloudného videa je stejně lepší a pohodlnější videokamera. Takže je to kočkopes, do ..dele vlez :-).
No, jestli si myslíš, kolego Zítko, že pro točení videa je videokamera lepší než tyhle foťáky, tak já Ti to vyvracet nehodlám. Nicméně nezapomeň, že tyhle foťáky TOČÍ VIDEO NA APSC ČIP, TAKŽE TŘEBA U NOČNÍHO VIDEA S NASTAVENÝM ISO 3200 NENÍ O ŠUMU ANI PAMÁTKY, I VE VELKÉ TMĚ JE TO KRÁSNĚ ČISTÉ, A HLAVNĚ JE TAM VŠECHNO BÁJEČNĚ VIDĚT. ALE PŘEDEVŠÍM MŮŽEŠ NÁRAMNĚ PRACOVAT S HLOUBKOU OSTROSTI. KDYŽ SI PUSTÍŠ FULL HD VIDEO Z TÉTO MAŠINKY PŘES ADEKVÁTNÍ TV, MÁŠ POCIT, ŽE TO TOČILI V HOLYWOODU. Takže na běžné točení videa pro někoho, kdo jen sprostě zmáčkne spoušť a švenkuje dokola, je běžná kamera jednodušší. Ale taky tomu odpovídají výsledky. Já mám dva měsíce Nexe 5N a můžu říct, že úplně změnil můj fotografický život. Co udělám s ním, jsem nikdy jiným foťákem schopen udělat nebyl. Fotky z tmavé hospody na ISO 3200 jsou totálně šumuprosté při krásných barvách a zachovaných detailech. A tyhlety SLT foťáky A65 a A77 jsou něco podobného, byť jsou větší a ne s tak variabilním použitím, jako NEX. V žádném případě to není kočkopes, v opravdu vymakovaném hledáčku vidíš všechno i tam, kde si můžeš s klasickou zrcadlovkou jen chuchnout na sklo. Já tady za sony neoroduju, ale počítám, že klasickým zrcadlovkám pro amatéry odzvonilo. Zatím jsme se shodli s každým, kdo měl možnost s některým novým soňákem, aspoň chvíli, pracovat.
...koukat místo optickým hledáčkem elektronickým... no možná by stálo za to se do toho hledáčku někde podívat a pak hodnotit....
Klasickým digitálním zrvcadlovkám, samozřejmě.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).