-
Diskuse ke galeriím |
17
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
13
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
Cena je vysoka, ale jsem velmi rad, ze se podobne pristroje s fantastickou kvalitou vyvijeji. Pro cestovatele a reportaz urcite velmi lakave.
80 litrů za foťák, kde mám jen jedno ohnisko, no nedejte to.
při ceně do 20tisíc možná...
ISO 6400 je hrozné, a barevná abrace (snímek ISO800) také není nic moc...
Na snímku ISO 800 se podle všeho nejedná o aberaci ale o nějaký blooming v silném protisvětle (tomu by napovídala i nepřítomnost druhé barvy z aberace), na jiných fotografiích barevná vada prakticky nebyla.
no nevím Honzo, ale klasický blooming jde kolmo od světla, a zde spíše kopíruje konturu, jako u aberace. Název jevu je celkem nepodstatný, jako to že u fotoaparátu za 80000Kč je to napováženou...
a zkus mi odpovědět na emaily..
Ta aberace je opravdu hrozná - takovou jsem naposled viděl před mnoha lety na nějakém laciném seťáku. Pro mne (ještě jednou - pro mne) je to poloviční foťák za 3-násobnou cenu. Půl foťáku z důvodu absence vestavěného hledáčku, zhruba 3-násobná cena proti Fuji X100S, která je sice APS-C, ale bez AA-filtru kvalitou výstupu srovnatelná. Navíc, kromě jedinečného dvoj-hledáčku má:
- PDAF + CDAF ostření
- kromě Peaku také Split-image MF a dálkoměrnou/HO stupnici v obou hledáčcích
- blesk synchro se všemi časy
- tichý provoz (centrální závěrka)
- ND filtr
- ergonomičtější a "fotografičtější" design
Full-frame v této kategorii foťáků je určitě pokrok, ale pokrok za každou cenu mívá někdy žádnou cenu.
Vše co říkám může být právem použito proti mně, protože říkám jen své názory a zkušenosti.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).