-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
11
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
podle mě je jen zvýrazněný kontrast ("stažená černá"), nic neobvyklého u černobílé fotografie... určitě přirozenější úprava než různé "split toning", které jsem viděl u jiných, a určitě nic, kvůli čemu by bylo třeba fotku diskvalifikovat
"Milí přátelé :-) Hodnocení fotografií je vždy nevděčná a velmi subjektivní..." - zobrazit celý komentář
Díky. „Nevěděl jsem si s ní rady“ je férová, pochopitelná (a pro mne svým způsobem cenná) odpověď.
A přestože je to celkem mimo mísu ...můj diskutovaný snímek vypadá po jednoduchém překlopení z rawu takto:
"Díky. „Nevěděl jsem si s ní rady“ je férová, pochopitelná (a pro mne svým..." - zobrazit celý komentář
... a ořez! Teda fuj, Tome, takto upravovat... ;-)
"Díky. „Nevěděl jsem si s ní rady“ je férová, pochopitelná (a pro mne svým..." - zobrazit celý komentář
Jsi odvážný, že ukazuješ původní obrázek :D
Jak jsem pasal již jinde, pro mě je vyjádření hodnotícího spíše úsměvné...
"podle mě je jen zvýrazněný kontrast ("stažená černá"), nic neobvyklého u..." - zobrazit celý komentář
Jak jsem již psal, i když pro řadu z vás to může být spíše úsměvné, jakmile si nejsem jist vznikem fotografie, raději ji nehodnotím ;-) I přesto, že se samozřejmě dá očekávat vlna nevole, což k hodnocení fotografií patří a je skvělé vidět, že to lidi nenechává chladnými a diskutují o svých pocitech.
To mi přijde nepochopitelné, ten argument "složitě hodnotitelná, protože jsem nedokázal posoudit jak dalece je fotografie upravená, jaký byl originál"...
podle mě vůbec nezáleží na tom jak ji kdo upravoval a jestli vůbec....díváme se na to co vidíme a jak nám to autor odprezentoval...
Jak by jste hodnotil fotku v případě, kdyby autor předem popsal přesný způsob jak k výsledné fotce dospěl? A proč by na tom mělo záležet?
Sešlo se 115 fotek, to je hodne fotek, hodne pohledu, hodne nazoru...Tom i Pavel (Kr) svuj pohled/nazor vysvetlili, pro me jsou oba ferovi lide. Chtela jsem jen napsat, ze se mi tato diskuze libi a podekovat za ni. Myslite, ze je dobre povolit komentare k fotkam vlozenych do serialu Okem?
"Jak jsem již psal, i když pro řadu z vás to může být spíše úsměvné, jakmile..." - zobrazit celý komentář
Pokud má pro vás "poctivá" fotka větší hodnotu než kupříkladu fotomontáž ve photoshopu, tomu naprosto rozumím. Pak bych ale čekal, že se v případě "podezření" obrátíte na autora a budete hodnotit až po vyjasnění. Postup "jakmile si nejsem jist vznikem fotografie, raději ji nehodnotím", tedy jinými slovy "pokud se mi fotka nezdá, raději ji diskvalifikuji" je dost zvláštní. U soutěže (Oko profesionála je označeno jako soutěž) bych čekal rovný nárok na hodnocení.
Děkuji za ocenění svého výcvaku z ruky :-P. Jen náhodou jsem dnes ze zprávy zjistil, že něco někde vyhrálo... Těší mne to, byť souhlasím, že fotka výše důkladně okomentovaná a neoceněná, je moc pěkná.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).