-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Měl jsem ho v ruce a moc se mi líbil. K výtkám bych si však ještě dovolil za sebe zmínit dvě: chybí mi možnost nastavit si nejdelší čas závěrky pro auto ISO a přístroj nemá těsnění jako mají OM-D (byť asi vydrží dost, díky špičkovému dílenskému zpracování).
Jinak hrozně fajn přístroj.
Ahoj Jakube. Nejdelší čas závěrky lze nastavit i v Auto ISO, jen je potřeba tuto možnost zapnout v menu. Ve výchozím nastavení je v manuálním expozičním režimu také ruční ISO.
Jerrycho, bohužel nepíšete pravdu. Manuální režim a použití AUTO ISO zde s tímto nesouvisí. Konfigurovatelnost funkce AUTO je totiž u Olympusu už x let stále nedostatečná. PEN-F, stejně jako jiné přístroje od Olympusu, umožňuje v nastavení AUTO ISO definovat pouze horní a dolní mez citlivosti ISO. Toť vše. Citlivost ISO se automaticky zvyšuje tehdy, pokud narazí na dobu expozice 1 / ekvivalentní ohnisková vzdálenost a nebo na uživatelem nastavený synchronizační čas pro blesk (což je úplně jiné nastavení v menu). Neexistuje tedy žádný způsob, jak nastavit vlastní nejdelší čas expozice pro Auto ISO.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).