Test fotoaparátu Olympus PEN-F

• Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    04.07.2016 23:12

Měl jsem ho v ruce a moc se mi líbil. K výtkám bych si však ještě dovolil za sebe zmínit dvě: chybí mi možnost nastavit si nejdelší čas závěrky pro auto ISO a přístroj nemá těsnění jako mají OM-D (byť asi vydrží dost, díky špičkovému dílenskému zpracování).
    Jinak hrozně fajn přístroj.

• jerrycho
    jerrycho
    08.07.2016 13:21

Ahoj Jakube. Nejdelší čas závěrky lze nastavit i v Auto ISO, jen je potřeba tuto možnost zapnout v menu. Ve výchozím nastavení je v manuálním expozičním režimu také ruční ISO.

• Vai
    Vai
    08.07.2016 23:57

Jerrycho, bohužel nepíšete pravdu. Manuální režim a použití AUTO ISO zde s tímto nesouvisí. Konfigurovatelnost funkce AUTO je totiž u Olympusu už x let stále nedostatečná. PEN-F, stejně jako jiné přístroje od Olympusu, umožňuje v nastavení AUTO ISO definovat pouze horní a dolní mez citlivosti ISO. Toť vše. Citlivost ISO se automaticky zvyšuje tehdy, pokud narazí na dobu expozice 1 / ekvivalentní ohnisková vzdálenost a nebo na uživatelem nastavený synchronizační čas pro blesk (což je úplně jiné nastavení v menu). Neexistuje tedy žádný způsob, jak nastavit vlastní nejdelší čas expozice pro Auto ISO.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse