-
Dotazy a připomínky |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Oehling pradává aktuálně pod 30 tisíci ! To barevné podání snímků z lesa a doostření toho lístí je mírně řečeno velmi nepovedené.
Pri pouziti filtru Hoya Super HMC Pro 1, ktere jsou 3 mm,popr. jinych ultrathin filtru je pry vinetace minimalni az nulova...zkusenosti uzivatelu na dpreview.com. Pri pouziti redukce na 62 mm jiz nelze pouzit slun.clonu :o((
Petr W: Je potřeba to číst pořádně, cena je čistě orientační a z doby psaní testu (jak je uvedeno v nadpisu - 02/2004), dle nového ceníku KonicaMinolta z 1.3. je cena pod 30.000,-Kč běžná i v jiných obchodech. FotoAparát.cz ale nic neprodává a tak je na každém čtenáři, aby si sám vybral nejvodnějšího prodejce.<br>Snímky v lese byly pořízeny úmyslně za nejhorších možných podmínek pro ověření funkce AS systému, motiv snímku i barevné podání je naprosto nepodstatné. Doostření je po zmenšení z 5 megového čipu na tuto miniaturní velikost nutné a v místech s jemnou strukturou se vždy negativně projeví. Opět ale nejde o obrazovou kvalitu ale možnost posouzení pohybové neotrosti ....
Dannik: Pokud pouřiješ ultratenké filtry, tak se vinětace určitě sníží - ale to jsem bohužel nezkoušel, protože nemám tykový typ filtru k dispozici. Redukce na 62mm by pak měla sloužit současně i jako sluněční clona.
Já jsem si jen dovolil upozornit čtenáře, že lze aktuálně pořídit o 5 tis. levněji, což jistě není zanedbatelná částka (jak pro koho).
Nesouhlasím s tím, že barevné podání v daném případě je nepodstatné, protože případný (a zatím tápající) zájemce se se musí zhrozit.
Je na tom vertical gripu i závit na stativ? Doufám, že jo, protože mi přijde ujetý furt to měnit a přendávat baterky.
Ještě bych měl připomínku - co třeba zmínit 3D AF?
Cena prudce padá - www.kasa.cz = 26.599 vč. DPH
Petr W: Nicméně je barevné podání reálné - snímky neprodělaly žádnou barevnou úpravu a byly pořízeny při automatickém nastavení bílé. Lepšího barevného podání by jistě bylo možno dosáhnout pomocí ručního nastavení ale o to mi u této série nešlo.
Sinuhet: Nejsem si už úplně 100% jist ale jsem přesvědčen, že stativový závit je i na vertical gripu.
Kapsa: ... myslím, žes udělal dobře, když si fotil v tom lese...mně ty fotky přesvědčily, protože vím jaké světelné podmínky tam vládnou. Nafotit něco za slunečného počasí je naprosto zbytečná věc, protože tak nafotíš dobrou fotku i s digitálem za 6000,-! Přiznám se, že jsem velmi "natěšený" si tuhle Minoltu pořídit.....-)))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).