Dírková komora snadno a rychle

• Ten jehož šíři nelze změřit
    Ten jehož šíři nelze změřit
    13.05.2004 11:08

Ahoj Péťo, výborný článek sepsaný tak, že jsem to pochopil i já jako technický antitalent ;-) Až budu mít víc času (kdy to nastane ? :o)), tak bych to rád zkusil taky...

• Petr Žwak 1
    Petr Žwak 1
    13.05.2004 11:27

Vasku, je to otazka chvilky, krabici od bot urcite doma nejakou mas, fotopapir taky, tak jenom tu dirku, a to je pro chlapa tveho formatu preci hracka... Horsi jsou potom nasledky, kdyz se ti to nedejboze povede :)

• Ten jehož šíři nelze změřit
    Ten jehož šíři nelze změřit
    13.05.2004 12:17

:o) tak krabic od bot pár mám...no jo, asi se fakt bojím toho, že se mi to povede a Nikona pak hodím ze skály ;-)

• Petr Žwak 1
    Petr Žwak 1
    13.05.2004 12:23

Tak to te mohu uklidnit, nikona jsem ze skaly nehodil (zadneho nemam) ale stale casteji sebou taham s pentaxem tuhle krabici - stativ taham stejne, tak uz zas tak velky rozdil neni...

• Taffey
    Taffey
    14.05.2004 00:49

Ahoj Petře, tak obohacující článek jsem už dlouho nečetl. Ani tady, ani nikde jinde. Moc díky. Taffey.

• Tomáš Peltan pelt
    Tomáš Peltan pelt
    14.05.2004 17:48

Nebylo by pro upevnění ke stativu snazší/levnější udělat si rychloupínací destičku (ze dřeva, překližky nebo u krabice od bot stylově z několika vrstev tvrdého kartonu) a tu pak přilepit přímo na komoru? Pokud se vždy používá stativ, tak je to imho nejpraktičtější řešení.

• Tomáš Peltan pelt
    Tomáš Peltan pelt
    14.05.2004 20:39

Jeste dotaz - jake presne rozmery ma ten planfilm? Jsou uvadene rozmery presne, nebo jsou jako u papiru se stejnym znacenim (12,7 x 17,8 = 13 x 18)?

• Petr Žwak 1
    Petr Žwak 1
    18.05.2004 08:09

Pelt: prislo mi jednodussi dat tam tu redukci, nejsem pak vazany na jednu velikost stativove desticky a muzu pripadne pouzit i jiny stativ nez vlastni :)
    Rozmer z hlavy nevim, musim premerit, ale pokud si matne vzpominam, pri kontaktnim kopirovani byl negativ stejne velky jako papir (Foma RC 13x18)...

• Petr Žwak 1
    Petr Žwak 1
    19.05.2004 07:36

Tak jsem to konecne zmeril, mas pravdu, rozmer negativu je cca 12.7 x 17.7 (mereno normalnim pravitkem :)

• Tomáš Peltan pelt
    Tomáš Peltan pelt
    19.05.2004 08:27

diky. Me zase treba ke "botokrabicove" verzi prisla "stylovejsi" ta slepovana varianta - ale mas pravdu, ze ta tva je praktictejsi.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse