-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Ahoj Péťo, výborný článek sepsaný tak, že jsem to pochopil i já jako technický antitalent ;-) Až budu mít víc času (kdy to nastane ? :o)), tak bych to rád zkusil taky...
Vasku, je to otazka chvilky, krabici od bot urcite doma nejakou mas, fotopapir taky, tak jenom tu dirku, a to je pro chlapa tveho formatu preci hracka... Horsi jsou potom nasledky, kdyz se ti to nedejboze povede :)
:o) tak krabic od bot pár mám...no jo, asi se fakt bojím toho, že se mi to povede a Nikona pak hodím ze skály ;-)
Tak to te mohu uklidnit, nikona jsem ze skaly nehodil (zadneho nemam) ale stale casteji sebou taham s pentaxem tuhle krabici - stativ taham stejne, tak uz zas tak velky rozdil neni...
Ahoj Petře, tak obohacující článek jsem už dlouho nečetl. Ani tady, ani nikde jinde. Moc díky. Taffey.
Nebylo by pro upevnění ke stativu snazší/levnější udělat si rychloupínací destičku (ze dřeva, překližky nebo u krabice od bot stylově z několika vrstev tvrdého kartonu) a tu pak přilepit přímo na komoru? Pokud se vždy používá stativ, tak je to imho nejpraktičtější řešení.
Jeste dotaz - jake presne rozmery ma ten planfilm? Jsou uvadene rozmery presne, nebo jsou jako u papiru se stejnym znacenim (12,7 x 17,8 = 13 x 18)?
Pelt: prislo mi jednodussi dat tam tu redukci, nejsem pak vazany na jednu velikost stativove desticky a muzu pripadne pouzit i jiny stativ nez vlastni :)
Rozmer z hlavy nevim, musim premerit, ale pokud si matne vzpominam, pri kontaktnim kopirovani byl negativ stejne velky jako papir (Foma RC 13x18)...
Tak jsem to konecne zmeril, mas pravdu, rozmer negativu je cca 12.7 x 17.7 (mereno normalnim pravitkem :)
diky. Me zase treba ke "botokrabicove" verzi prisla "stylovejsi" ta slepovana varianta - ale mas pravdu, ze ta tva je praktictejsi.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).