-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"Design a ovládání vychází z klasické zrcadlovky"
No tak neviem, design mozno ale ovladanie asi tazko, mozno tak spust :-).
Mel sem moznost jeden vecer fotit s timto Panakem, vice mene souhlas se zaverecnym hodnocenim, zejmena casy nejsou nic moc. Stabilizator je fakt dobry a nepostradatelny.
Dale doplnuji: nestastne ergonomicke reseni spouste/zoomu(nejen tento fotak od teto firmy..). Jde o "sdruzeny" ovladac, kdy je mozne ovladat pouze jednim prstem, na akcni reportazni fotky se fakt nehodi, protoze zoomujete, pak premistite prst na spoust, teprve pak aktivujete AF, ten bezi nejakou tu desetinu a nez zaostri tak je objekt uz v jinem vyrezu.. Nikon to ma vyreseno tim ze zoomujete palcem a AF se aktivuje ukazovackem coz omezuje prehmatavani tam a zpet..
Menu mi prislo takove divne "videokamerove".. ale to je otazku vkusu a zvyku...
Nevim zda je jeste unosne dat skoro "dvacku" za tento stroj.. skoro jako spickova Fabie za pul mega :-)
1. Nesouhlasím, že objektiv neaberuje - já ji tam vidím, i když není nijak katastrofální.
2. Z vlastní zkušenosti s ultrazoomem vím, že aberace se projevuje především na dlouhém konci zoomu - podle místa a kompozice snímku, na němž autor prezentuje (ne)existenci aberace odhaduji, že nebyl focen dlouhým ohniskem. Já bych vyfotil větve stromu s ohniskem 400 - pak bychom asi viděli drsnější fakta.
3. Snímky pro posouzení šumu jsou tak malé, že se z nich moc poznat nedá.
Snímky jsou tu v originále... takže netuším, co je na nich malého. Pravda, u šumu jde o výřezy, ale tam je to zřejmě pochopitelné, jinak by je nebylo možno vidět vedle sebe. A ty mají cca 1000 x 800 bodů.
dopnění: odkaz na originální fotografii je pod snímkem, který se ukáže po kliknutí na náhled.
S fotakem jsem byl spokojen...udelal jsem zatim 8000 fotek...ted vsak klekl objektiv...uvidime...zatim jeden z nejlepsich kompaktu co jsem mel v ruce...
jak klekl?
S Panasonicom FZ-20 fotím už dlhšie a tak by som chcel opraviť že: 1)aparát umožňuje použití časů od 8s do 1/2000 s (nie 1/1000)
2)šum již u ISO 200 (vďaka skvelej svetelnosti sa pri ISO 80-100 dajú nafotiť snímky za akýchkoľvek podmienok), vyššie ISO som ešte nepotreboval
1)vinetácia - sa mi zatiaľ objavila v 2 snímkov z 50tich. Z článku vyplýva že je tam vždy, ale to nie je pravda. Záleží skutočne na aktuálnych podmienkach expozície. Inak je to zatiaľ najlepšia recenzia na tento fotoaparát.
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/fz20/samples/p1010068.jpg
hmmm, na full tele to nieje ktovieco, silna chromaticka aberacia, neostrost
Děkuji, za upozornění na překlep. Čas jsem opravil.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).