Test digitálního fotoaparátu Panasonic DMC-FZ20

• Phalanx
    Phalanx
    14.03.2005 13:49

"Design a ovládání vychází z klasické zrcadlovky"
    No tak neviem, design mozno ale ovladanie asi tazko, mozno tak spust :-).

• afak
    afak
    14.03.2005 17:40

Mel sem moznost jeden vecer fotit s timto Panakem, vice mene souhlas se zaverecnym hodnocenim, zejmena casy nejsou nic moc. Stabilizator je fakt dobry a nepostradatelny.
    Dale doplnuji: nestastne ergonomicke reseni spouste/zoomu(nejen tento fotak od teto firmy..). Jde o "sdruzeny" ovladac, kdy je mozne ovladat pouze jednim prstem, na akcni reportazni fotky se fakt nehodi, protoze zoomujete, pak premistite prst na spoust, teprve pak aktivujete AF, ten bezi nejakou tu desetinu a nez zaostri tak je objekt uz v jinem vyrezu.. Nikon to ma vyreseno tim ze zoomujete palcem a AF se aktivuje ukazovackem coz omezuje prehmatavani tam a zpet..
    Menu mi prislo takove divne "videokamerove".. ale to je otazku vkusu a zvyku...
    Nevim zda je jeste unosne dat skoro "dvacku" za tento stroj.. skoro jako spickova Fabie za pul mega :-)

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    14.03.2005 20:37

1. Nesouhlasím, že objektiv neaberuje - já ji tam vidím, i když není nijak katastrofální.
    2. Z vlastní zkušenosti s ultrazoomem vím, že aberace se projevuje především na dlouhém konci zoomu - podle místa a kompozice snímku, na němž autor prezentuje (ne)existenci aberace odhaduji, že nebyl focen dlouhým ohniskem. Já bych vyfotil větve stromu s ohniskem 400 - pak bychom asi viděli drsnější fakta.
    3. Snímky pro posouzení šumu jsou tak malé, že se z nich moc poznat nedá.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    14.03.2005 21:14

Snímky jsou tu v originále... takže netuším, co je na nich malého. Pravda, u šumu jde o výřezy, ale tam je to zřejmě pochopitelné, jinak by je nebylo možno vidět vedle sebe. A ty mají cca 1000 x 800 bodů.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    14.03.2005 21:17

dopnění: odkaz na originální fotografii je pod snímkem, který se ukáže po kliknutí na náhled.

• Roman Mácha 1
    Roman Mácha 1
    14.03.2005 22:46

S fotakem jsem byl spokojen...udelal jsem zatim 8000 fotek...ted vsak klekl objektiv...uvidime...zatim jeden z nejlepsich kompaktu co jsem mel v ruce...

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    14.03.2005 22:55

jak klekl?

• Juraj 1
    Juraj 1
    15.03.2005 07:38

S Panasonicom FZ-20 fotím už dlhšie a tak by som chcel opraviť že: 1)aparát umožňuje použití časů od 8s do 1/2000 s (nie 1/1000)
    2)šum již u ISO 200 (vďaka skvelej svetelnosti sa pri ISO 80-100 dajú nafotiť snímky za akýchkoľvek podmienok), vyššie ISO som ešte nepotreboval
    1)vinetácia - sa mi zatiaľ objavila v 2 snímkov z 50tich. Z článku vyplýva že je tam vždy, ale to nie je pravda. Záleží skutočne na aktuálnych podmienkach expozície. Inak je to zatiaľ najlepšia recenzia na tento fotoaparát.

• Stefan Kordos Therion
    Stefan Kordos Therion
    15.03.2005 08:50

http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/fz20/samples/p1010068.jpg

hmmm, na full tele to nieje ktovieco, silna chromaticka aberacia, neostrost

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    15.03.2005 09:02

Děkuji, za upozornění na překlep. Čas jsem opravil.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse