Test digitální zrcadlovky Canon EOS 350D

• Róbert Štefanka
    Róbert Štefanka
    11.04.2005 16:40

Mna by zaujimalo ako sa SETovy objektiv 18-55 II spraval v protisvetle. Skusal to uz niekto?

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    11.04.2005 17:10

Ivan: Objektiv se v protisvětle chová velmi dobře, zvláštěpak rušivých reflexů je při bodovém zdroji (například slunce) v záběru minimum a když, tak pouze malé a nepříliš zřetelné ....

• Róbert Štefanka
    Róbert Štefanka
    11.04.2005 17:13

No to som rad. Pri SETovom objektive k 300D (18-55) sa objektiv spraval do protisvetla dost slabo

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    11.04.2005 17:17

Ivan: 300D jsem příliš netestoval ale první verzi toho setového objektivu jsem měl k testu 20D a mě připadal z tohoto ohledu na svou kategorii také poměrně velmi slušný ....

• Petr Štefek
    Petr Štefek
    12.04.2005 14:29

Michale...skvělá recenze!!!
    Petr

• Peter Sirota -Peet
    Peter Sirota -Peet
    12.04.2005 15:33

mám ho už týžden, som max spokojný

• JanHl
    JanHl
    14.04.2005 12:57

Drobné chybky :
    - uvádět jako zápor přisvětlení stroboskopickými záblesky je hloupost. V uživatelské funkci je lze vypnout nebo nastavit přisvětlení AF infračerveně jen pokud je připojen systémový blesk
    - naopak bych do záporu dal tlačítko hloubky ostrosti, nepřišel jsem na to, jakým výrůstkem ho při normálním držení foťáku mačkat
    - v dodáveném software je pro zpracování RAWu profi verze, ale kupodivu nemá (nebo jsou dovedně ukryté) položky pro filtrování RAWu při ČB fotografii, mám na mysli simulaci klasických filtrů, které jsou v menu foťáku. Převod RAwu na TIF 8/16 bitů je vynikající a rovněž nastavení stupně doostření poskytuje dobré výsledky.

Pozdravuje JH

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    14.04.2005 22:43

JH :

Ano, stroboskopické přisvětlení je sice možné vypnout ale je potřeba brát v úvahu fakt, že ne každý má externí blesk. A pokud ho uživatel nemá, tak je stroboskop v podstatě jedinou možností. Například při fotografování ve společnosti, pak tento efekt velmi ruší a pro fotografované je nepříjemný a na snímcích je to často dost vidět. Přisvětlení žárovkou či diodou by bylo mnohem vhodnější ....
    Naopak umístění tlačítka kontroly hloubky ostrosti sice nemusí každému vyhovovat ale podstatnější je fakt, že tam vůbec je. Navíc to není až tak často používaná funkce, takže to z obecného pohledu nepovažuji za vadu, která by stála za zmínku.

• Fotograf 19
    Fotograf 19
    15.04.2005 07:46

Vcere jsem mel moznost si ho pochovat a i kdyby byl zlatej, tak ho nechci. Myslim ze nemam velke ruce, ale tohle je moc, takovej piskot :(((, dal to menu??? No rozhodne proti 10D,300D,20D to ma ovladani, jak kompakt a ani to jako zrcadlovka nevypada:). Jinak Michale supr recenze :) nekdy bych chtel byt u toho jak to testujes :) Zdravi D.

• Celebris
    Celebris
    16.04.2005 00:23

350D nemá ani bodového měření.. blééé :((
    Hnusnej kus vrzajícího plastu ( i 300 ) strašnej matroš :( hračka z hračkárny..

Na Interkameře jsem je zkoušel a zlatě E-300 v kitu DOUBLE

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse