-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
No pouzdro ve forme pytliku (aquapac) se da poridit za 400 :o) takze volba jasna. Sam jsem testoval a vysledky uspokojily ;) Tohle je fakt hazrd :)))
-seš ďábel
-njn. ale když jsi asi tolik chtěl vyfotit toho podvodního andílka ;o)
-v nedalekém kšeftu s fototechnikou jsem viděl, jak půjčují nejen foťáky, ale i takový lepší umělohmotný pytlíky.
No nevím - podle mě je použit zásadně nesmyslný materiál, mikroten na tohle fakt není. Ale sehnat tlustší igelit a udělat si na koleně pouzdro v podstatně slušnější podobě se mi zas až tak nemožné nezdá.
A to je práve celkem omyl: dokud to pouzdro nedokážete zavřít a nemáte před objektivem slušný čirý materiál, jste vedle. Mikroten => zavřete gumičkou, ale zničíte při manipulaci. "Lepší" igelit má horší než špatné optické vlastnosti a nedokážete jej asi dobře a opakovaně uzavřít. Koukněte na další článek, tam je řešení.
Ale ne, já to nemyslel tak, aby se přes igelit fotilo!!! Ten nápad s Petriho miskou se mi naopak docela líbí i když sám bych asi volil plexi. Jde ale o materiál na vlastní pytlík. Ad uzavření - já bych to asi řešil metodou poskládat, zavinout a přelepit skelnou páskou. Můžete mi naprosto věřit, že přes pásku 3M 77 se voda nedostane, malér bude naopak v tom, že to bude jednorázovka, nikdo to nerozlepí, ale to je při ceně tohoto materiálu asi celkem dost jedno. Už jsem něco podobného dělal i když v mém případě nebyl uvnitř foťák, s těsností problém každopádně problém není.
Nápad i provedení mi přijdou vzhledem k mé "šikovnosti" šílené, ale výsledek je dost uspokojivý. Já bych určitě o svoji D70 přišel. Ty podvodnická mimina mě zaujala. Moc se mi líbí jak článek, tak fotky.
Topí Pigula
Kdybych chtěl utopit dítě, určitě bych to nefotil...
Děti se často pod vodou nádherně smějí a vydrží tam celé vteřiny.
Lepsi igelit jde zavrit uplne bajecne, doporucuji vodacke triky ... slozit igelit treba na harkoniku, opakovane prelozit a stahnout provazkem. Takhle do jde dela opakovane a je to i celkem rychle.
Fotit přes obyčejný igelit se nedá... V současné době stojí univerzální pouzdra pár stovek, rozhodně stojí za to si je koupit třeba jen na dovolenou. Už bych víc asi nevymýšlel.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).