-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
PAvle díky za článek. Těším se na workshop, jen doufám, že ho stihnu.
ivan
Dobře podáno. Začnu dělat rýžovej stativ.
Dobrý úvod. Už se těším na pokračování, abych mohl též něco zkritizovat (bude-li co). Na workshop bych rád přijel, abych viděl mistra v praxi.
Rýžový stativ lze potom v případě nouze (pokud se např. v přírodě ztratíte) použít i jako zásobárnu. ;-)
Hmmm... Vlastně jsem ještě nebyl koupit rejži. A září se blíží!
Jednu poznámku k macrobleskům. Mám MR-14EX a měl jsem dost velký problém s tvrdostí světla. Až když jsem na nějě nalepil průsvítný papír (ten šustivý) je po problému a výsledky jsou více než vynikající. Jinak pěkný článek. Doufám, že bude brzy pokračování.
Bezva článek!
I mně nezbývá než poděkovat za dobré počtení a těším se na pokračování. Ahoj.
jako strucny uvod dobry. Tesim se na podrobnejsi pokracovani...:-)
Mel bych jeden tip na osvetleni internim bleskem uverejneny kdysi ctenarem PL:
"http://www.photorevue.cz/Sekce7/clan155.htm"
s velmi dobrymi vysledky jsem to pouzival na Minolte D7i.
Ted na 300D pouzivam na interni blesk roztrizenou "mlecnou" krabicku od kinofilmu. 300D ma vyhodu ve "vysokem" internim blesku, takze je to pouzitelny v pohode i ve spojeni 300D + 100/2,8 Macro USM pri meritku 1:1. Objektiv "nehaze" stiny.
Jako dalsi hodne dulezitou pomucku bych videl v dalkovy spousti (pri praci se stativem). Ta byla ted opomenuta. Taky by me hodne zajimal uhlovy hledacek...zejmena zkusenosti s pouzitim kdyz je fotak na stativu "hlavou dolu". jestli to neni jeste krkolomejsi koukat do hledacku nez bez toho uhlovyho hledacku...:-)
Takze se tesim na pokracovani...
Petr
Upřesnění pro:
"Sigma AF 150 f/2,8 EX DG APO Macro HSM, se kterým můžete snímat objekty v měřítku 1:1. Minimální vzdálenost fotografovaného objektu od čočky je 24 cm"
Správný údaj je 18 cm od předního okraje objektivu (alespoň u 20D)velikost objektu na plné políčko z minimální zaostřovací vzdálenosti 22mm.
Pěkný článek, těším se na další.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).