-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Zajimave povidani a velmi slusne obrazky
Pěkné povídání, i když většina uvedených pravidel je přirozená a dá se "uhodnout".
Co mi tam ale dost chybí jsou podrobnější informace o používaných materiálech/filmech - z uvedené hodnoty ISO 800 usuzuji že to bude negativ (protože dia s takhle vysokým ISO jsem v obchodech snad neviděl), ale kdoví ...
Samozrejme dalsi hodnoty atd bude v dalsich dvou dilech.Tohle je jen uvod.Soise vseobecny.Urcite to dal rozepisu
Z uvedene hodnoty ISO usuzuji ze je to vsechno na Digital ;-)
Super, Milane, a Paul Van Dyk nemá chybu ;)
Ano je to vsechno na digital.Ale hodnoty platej i pro kinofilm. To je stejne. Ackoliv se da pouzit i film 400 pushed na 800
Ahoj Icemane super článeček, připoměl mi mé doby kdy jsem fotil na akcích :-) A jak slape Nikkor 50mm/1.4? ;) DanP z Fotobalcar.cz :-)
Zdarec Milane, gratuluji k vlastnímu článku! ;o) ... no jsem zvědav, co se dozvím v příštích pokračováních ... budu Tě doplňovat!
K tomu dnešnímu asi nemám co dodat, snad jen že na běžný koncert stačí mít s sebou tři zoomy i od alternativního výrobce, nemusíte nutně nacpávat chřtán oněch dvou jmenovaných gigantů s napálenejma cenama, abyste udělali slušnou fotku.
Taky se nemusíte hned tlačit na koncerty celebrit, stačí si zajít do místní sokolovny či kulturáku, kam vás s foťákem pustí bez problémů, a můžete si hned vyzkoušet, zda to je či není vaše parketa.
Na závěr bych přitakal nad Milanovým zpochybněním kvality fotek od fotografů renomovaných agentur. Na druhou stranu technická kvalita také není všechno, nebojte se experimentovat a třeba zjistíte, že se dá atmosféra vyčíst i z trochu jiných záběrů, než které vídáváte v barevných a drahých magazínech.
Dobré světlo všem!
Martin (MPosp)
Martine mas pravdu.Samozrejme i experymenty jsou perfektni pri foceni. Myslel jsem spis fotky pro publikaci v tisku atd.Tam nelze pouzit experimenty. Ale nebranim se jim. Nekd yjsou lepsi nez fadni zabery hlavy zpevaka.A mas i pravdu s focenim malych akci:o)Stejne tak u techniky. Nechtel jsem aby to vyznelo jako reklama, s tim ze musite mit super draha skla:o) Ale ze zkusenosti vim ze original je original.Tak je to mysleno:o) dekuji za ohlas.
pardon experimenty. Preklep
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).