Fotografování koncertů II.díl

• Jiří Kosnar
    Jiří Kosnar
    31.12.2005 21:34

Čím větší akce, tím bývá líp nazvučená. Např. Stouni, to byla paráda. Naopak v klubech se kvalita zpravidla dohání hlasitostí. To samý platí i o světlech, fotit v Roxy nebo Akropoli je skoro za trest, všechny světla do zad muzikantů a tím i proti objektivu :o/
    Co se blesku týče, můj názor je jednoduchý - nebleskat

• Martin Havle
    Martin Havle
    01.01.2006 15:55

Ted nevis o cem mluvis, v Roxy se foti dobre. Akropole je tak na hrane, porod zacina v klubech typu Abaton, RadostFX nebo nedej boze Rock Cafe....

• Jiří Kosnar
    Jiří Kosnar
    02.01.2006 12:33

Abysme to nekomplikovali, zjednoduším to na tvrzení, že zpravidla velké koncerty bývají lépe nasvícené, než malé v klubech. Přeci jen možnosti velkých kapel jsou poněkud větší.

K divákům - není li ulička pro fotografy, bývá focení adrenalinovým sportem pro otrlé. Popáleniny od cigaret, polité oblečení pivem a dokonce i monokl pod okem, když se rozvášněný divák ožene rukou přesně do objektivu.

Ostatní fotografové - mám celkem dobré zkušenosti, obzvlášť pokud nás před podiem stálo více. Většinou jsme si dokázali vyjít vstříc tak, aby všichni nafotili co potřebovali. Ovšem výjimky jsou. Jako příklad bych uvedl osobního fotografa prezidenta republiky. Tomu je to úplně fuk, jestli někomu leze do záběru ...

• Vilém Figalla _ Figi _
    Vilém Figalla _ Figi _
    02.01.2006 20:38

článek super, zjistil jsem, že aniž bych to četl, tak jsem zase až moc "chyb" neudělal. A fotit se dá i s kompaktem na ISO 100, když má světelnost 2.8 Minolta Dimage F100

• Pepíno Intercop
    Pepíno Intercop
    04.01.2006 14:03

Špunty nutnost, taky mám pár balíčků ve výbavě.

Na koncertech zatím fotím jen s Minoltou Z2, je to děs, jsem silně omezený parametry, ale dá se něco nafotit.

S tím tlačením mezi lidma bych to neviděl jako optimální na včech koncertech, třeba takový punkáči, když začnou pogovat, tak je lepší zdrhat pryč.

• Lukáš Kužel
    Lukáš Kužel
    12.01.2006 20:23

Ahojte vsichni...rad bych vedel, co je potreba k tomu abych mohl zazadat o akreditaci na urcitou akci. Jestli o ni muze zadat obycejny smrtelnik, nebo to musi byt jedine novinar. Diky.

• Karel Svoboda
    Karel Svoboda
    Autor
    14.01.2006 15:54

Novinar byt nemusis, ale bez opory nejakeho media (i webu) to jde opravdu jen zezko. A nebo pokud mas zname. Samozrejme to ale muzes zkusit. Je nevim co budes moci nabidnou. Akreditace jsou vetsinou vymenou za medialni podporu, jako bannery, plakaty souteze atd.

• Lukáš Kužel
    Lukáš Kužel
    15.01.2006 00:12

to iceman:

Dekuji mnohokrate za cennou informaci!

• Šárka Lorencová
    Šárka Lorencová
    15.01.2006 20:40

Jo jo... já se pokoušela nejprve s HP850, teď s S5500... fotky opravdu žádný zázrak, ale najdou se lidé, kterým se fotky líbí :o)
    můžete posoudit na www.argaiv.net, www.letiste.jhweb.cz nebo na http://lemmy.jhweb.cz ... mějte se a smějte se... a hlavně foťte!

• blank 1
    blank 1
    18.01.2006 11:49

Ad fotografovani koncertu a akreditace - pokud by nekdo mel zajem fotit pro prazsky kulturni server PARTYPEOPLE.cz at napise sefredaktorce..(mail v kontaktech...)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse