Fotografování koncert? III.

• Karel Svoboda
    Karel Svoboda
    Autor
    30.03.2006 21:54

Aha.Tak to pardon

• Michal Bílek
    Michal Bílek
    05.04.2006 11:09

Mně by ještě zajímalo, zda existujou ňáký kompoziční a jiný pravidla který by měla dobrá koncertní fotka splňovat- protože například ta Pandemie mi zas tak extra nepřijde(názor laika).

• Karel Svoboda
    Karel Svoboda
    Autor
    05.04.2006 13:14

Asi tak stejna jako kazda fotografie. Nejaky vylozene jasne urceny pravidla urcite nema. Snad jen ta nepsana co se tyka mikrofonu a jinych prekazek. On to skoro kazdy foti jinak. Nicmene asi takovou nepsanou podminkou pro casopis a media je jasna, cista fotografie hlavniho inetpreta pri zachovani zakladnich kompozicnich pravidel. Velmi zhruba treba jako u portretu. Taky zalezi na na zanru kapely. Co se tyka napriklad u jazzu tak tam se asi clovek nebude snazit chytat pohyb jako napriklad u metalu.Tak nejak obecne myslim.Kazdy ma svuj styl

• Michal Bílek
    Michal Bílek
    09.05.2006 11:01

Tak včera sem si konečně vyzkoušel velkej koncert s "akreditací"- Divokýho Billa. Jedný slečně vod nich sem řek, že fotim pro místní týdeník a zda-li můžu během koncertu pod stejdž- kerej byl vod diváků voddělenej zábradlím. Vona, že oukej, že můžu na tři písničky a vzala mně za sekuriťákem kterýmu řekla: "tohohle pána půstíš na Billa"
    Bohužel sem špatně analyzoval slovní spojení "tři písničky" čímž nebylo myšleno jakýkoli, ale 3 písničky vod začátku koncertu... a v okamžiku kdy Billové nastoupili na pódium sem eště vesele stál frontu na záchod.
    Nekonec sem konečně dorazil na místo pro fotografy a tam byla zajímavá skvadra- dva kluci vokolo šestnácti s kompaktama na kterejch měli nasazený externí blesky, jedna stejně stará holčina která fotila mobilem!?!, pak ňákej starší fotřik asi z MAFRY, dále maník s kinofilmovou eos trojkou a konečně kolínská legenda Zdeňek Hejduk.
    Koncert byl špičkově nasvícenej což by u takovýhle akce asi mělo bejt samozřejmostí a docela se mi povedly fotky fanynek namáčklejch v první řadě na zábradlí- bral sem je 12ctkou sklem. Pak mi ovšem byla položena na rameno těžká ruka šéfa sekurity a se slovy "tři písničky, končíme" sem byl vyveden"(holčičku s mobilem tam nechali...)
    Tak asi tak:)

• František Stodola
    František Stodola
    22.05.2006 23:30

azazelo :-) peknej pribeh

• Michal Burza
    Michal Burza
    13.02.2007 22:56

Co takto RAW? Riesi to problem s nahanim nastavenia bielej. Vo velkej miere aj s korekciami.

• Laco K.
    Laco K.
    11.04.2008 09:04

dobrý článok, fotím koncerty sem tam, je to dakedy zložité.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse