-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Sem se chtěl optat na náklady tisku.
Dík
Marek
existuje ekvivaletní tiskárna (kvalita tisku) pro A4?
Naklady na tlac su podla mna nechutne vysoke. Tazko to povedat presne, ale taka normalna fotka (13 x 18) so sytymi farbami vychadza na zaklade mojich zbeznych vypoctov na cca 40 SKK (v najlepsej kvalite, bez ceny papiera). A to tam nie je zaratane mnozstvo atramentu, ktore je vystriekane pri vymene kazety, zapnuti tlaciarne a pod.
No, popravdě moc nechápu, jak někdo mohl dát hodnocení jedna článku, který naprosto vynechá jednu z naprosto nejpodstatnějších věcí, tedy právě náklady. Připadá mi to jak opsaný leták, bez jakékoli polemiky a vlastního názoru :-(
K těm nákladům - co jsem si zjistil sám, tak "čisté" náklady zas tak velké nejsou, těch 40,- za 13x18 mi přijde jako nesmysl,tak zlé to přeci jen není. Průšvih je ale v té druhé věci, kterou zmiňuje esbe - Epsony opravdu vycákají neskutečné množství inkoustu zcela zbůhdarma. Vede to až k absurdním (ale v podstatě racionálním) postupům, jako že se tiskárna vůbec nevypíná a ještě dá na UPS, či že dokonce někteří lidé vážně uvažují o pořízení dvou tiskáren - jedné na matný a druhé na lesklý papír. Stejné je to i s R1800.
Na druhé straně ale zejména kvalita černobílého tisku je opravdu vynikající...
S R 2400 jsem mel moznost tisknout. Kvalita je vynikajici, Epson ve srovnani se Stylusem 2100 dodal slusny ovladac, coz byla hlavni slabina 2100, ktera je jinak velmi dobra, ale díky nedostatecnemu ovladani nejste schopen vyldit šedou. Náklady na tisk jsou vyšši ve srovnani s Pixmou, kterou mám také možnost používat. Problém je hlavně s již zmiňovaným čistěním piezo hlavy. Pokud tisknete sérii za sebou, spotřeba se podstatně zlepší. Na větší objemy tisků musíte jít do velkého plotteru (např. Epson 7800), který již má pořádně velké cartridge.To je ale jiná kategorie zákazníků.
Jinak objektivní srovnávací testy spotřeby jsou finančně hodně náročné a může si je dovolit asi jen pár zahraničních časopisů...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).