-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Fajn článok.
Koukám Honzo, že sis dal práci. Je to moc pěkné, čtivé, věcné. Fakt dobré!
Topí
Pekny a poucny. Chtel bych se zeptat :), svagr se chysta na Kubu. Jak je to s fotografovanim v teto krajine?
Ještě mě napadlo, nechtěl bys tady napsat něco o krádežích fotek z webu a jejich uveřejňování v médiích?
Topí
Ja myslím, že sa zásadne mýlite čo sa týka situácie v USA. Pred pár mesiacmi bol o tom rozsiahly článok v Popular Photography. V princípe môžete fotiť kdekoľvek na verejnom priestranstve a čokoľvek a kohokoľvek. Problrmatická je situácia okolo fotenia moderných budov, kde majitelia budovy nesúhlasia s uverejneným budovy - týka sa to iba moderných budov, a nesúhlas je spojený s ochranou autorských práv architekta.
Hezký článek :)
Perfektní článek. Začíná moc nadějně (V zásadě lze fotografovat na veřejnosti cokoliv a kohokoliv) ale končí tak jako všechno v tomhle blbym státě. Svázáno polozákonama a polovyhláškama, tupými mozky svalnatých příslušníků ochranek, ohebných zákonů a koukáš, skoro nemůžeš fotit nic. Vzpomínám na jeden starší článek ve FOTOGRAFGII (květen 2000) kde novináři - fotografové vyprávěli své skušenosti s policií a příslušníky různých ochranek. Nadepsán byl citací: "Policisté jsou veřejní činitelé a při výkonu jejich povolání je lze fotografovat." Rozbité blesky, poškozené fotoaparáty odebrané filmy a karty - normální reakce. Sice u soudu někdo čas od času uspěl, ale to byli prosím novináři, kteří konali svou práci a měli za zadkem redakce. Pokud ty milý amatére neměříš dva metry deset a nevážíš stotřicet kilo, tak snad ani foťák na veřejnosti k pořizování momentek nevytahuj.
To tvrzení o USA je prostě nepravdivé, nějak k tomu není co dodat. V USA je specifická spíš situace kolem ochranných známek atd, ale to je podstatné až při publikaci do agentury atd. Jinak je ale focení v USA poměrně bezproblémové i když jistá specifika tu jsou. Co se může leckoho dotknout je například v současnosti se řešící otázka možného poplatku za komerční focení v národních parcích - to budí dost rozruchu.
Naopak v článku chybí poznámka o Francii - pokud by se dělal žebříček zemí s nejdrastičtějším omezením focení lidí, tak asi vyhraje právě Francie, skoro mi u toho odstavce o USA připadá, že došlo k záměně slov USA a Francie... Cartier-Bresson se musí obracet v hrobě - dnes by vznik jeho díla byl absolutně nemožný :-(((
Moc povedeny clanek! Meli by to cist vsichni paparazziove z verejnych galerii (fa nevyjimaje) :)
supis clanok..to je fakt pravda..
mne sa neraz stalo ze som fotila KUSTIK budovy (velvyslavenctvo) a skoncila som na vyposluchu a moj fotak bol kompletne prehliadnuty ako aj moje veci
hehehehehehe :-)
podla mna sa aj tak ale bezne fotia ludia a ani o tom nevedia....co sa tyka usa tiez moc nesúhlasim na zaklade informacii a skusenosti .
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).