Uživatelský test objektivu Sigma 150mm f/2,8 EX DG HSM

• Jiří Míchal www.jmichal.cz
    Jiří Míchal www.jmichal.cz
    30.11.2006 18:21

používam tuto sigmu spolu s kenkem 1,5 a případně i s mezikroužkem a autofokus jede trošku pomaleji, ale jede

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    30.11.2006 19:39

michyz: Ano, nektere telekonvertory jinych znacek umoznuji i pouziti autofokusu ....

• Pajoss
    Pajoss
    30.11.2006 22:59

Na tenhle objektiv jsem cekal a uz je tu. super! moc diky. Jeste dotaz. Canon 400D a tahle sigma, nebo canon 100/2.8 macro? Osobne by mi asi vyhovovala vetsi vzdalenost od objektu. Ale ktera kombinace bude lepsi?

• tv 1
    tv 1
    01.12.2006 00:36

Mám ho přes rok a souhlasím s Brianconem - ostření je docela slabota, zejména v porovnání s orig. skly Nikon. Rychlost je vysoká, ale občas přejede (na makro spíše většinou) a už se nevrátí a nezaostří.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    01.12.2006 07:42

Pajoss: Myslim, ze tohle je spis jen o tom ohnisku - opticky jsou prakticky vsechny makroobjektivy velni dobre. Zkus si znovu precist uvodni kapitolu o vyuziti ohnisek a zamyslet se nad tim, na co jej hodlas predevsim pouzivat ....

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    01.12.2006 07:45

tv: Ostreni nemuzes srovnavat s beznymi skly, jako treba s Nikonem 18-70 DX. U makroobjektivu je to vsechno trosku jinak. Na porovnani si vezmi jakykoli jiny makroobjektiv a pak teprve docenis ostreni u tohoto objektivu ....

• Richard Gavenda
    Richard Gavenda
    01.12.2006 09:15

Ad Minolta
    můžete mi prosím poslat odkaz, kde se hovoří o tom, že je tato Sigma i ve verzi pro bajonet Minolta/Sony? Nenašel jsem o tom zmínku ani u výrobce ani v žádném shopu. Díky

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    01.12.2006 09:29

Reggae: Je to v navodu k obsluze - link ke stazeni je na konci tohoto clanku ....

• Kajfik
    Kajfik
    01.12.2006 10:31

To Kapsa: No vynikajici cena, prave jsem se chtel zptat jestli neni lepsi si poridit D70s, kdyz vezmu v potaz, ze se prodava za stejnou cenu jako kit D40. Osobne preferuji velke telo a packu nebo tlacitko prozdou funkci. Tedy D40 bych koupil spis proto, ze je to levny fotak nez kvuli jednoduchosti. Na druhou stranu bych uvital 2,5" display a určitě bych si vyhral s imitací filtrů a dalšími funkcemi známými z D80... A jelikož s aparátem hodlám pořizovat i běžné snímky tak retuš červených očí a D-lighting bych bral taky jako usnadnění.

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    Autor
    01.12.2006 10:59

Jeseter: Jiste, D70s je jiste lepsi ale D40 se bude prodavat pod 15.000 Kc .... ;o)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse