-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Topi: Nejkratsi zaostritelna vzdalenost je 38cm ....
to Topí: Doplnění informace od Kapsa. Aby nedošlo k nedorozumění, nejkratší zaostřovací vzdálenost je měřena od roviny filmu!
zdravim, super objektiv, chcem si hi zadovazit, zaujimalo by ma ci je aj na BAJONET OLYMPUS.
dakujem za odpoved.
Pripadne ta sigma 105/2,8 je ako na tom? a je tiez na OLYMPUS?
Kmeto: Podle dostupnych informaci to vypada, ze na Olympus bude pouze 105/2,8 ....
dakujem, ale pozeram prave na www.oehling.cz ze sigma-olympus-a maju tam 150/2,8
no uvidime
zdravím, má už niekto tento objektív aj na Olympus E? Prípadne aké s ním má skúsenosti....dík
da se prosim vas se sigmou 150 fotit i neco jineho nez makro?uvazuji o jejim porizeni k telu D80,na nic jineho nemam penize.diky za odpoved
Právě se rozmýšlím o druhém Makro objetivu. Momentálně mám 60mm Nikor 2.8G, protože potřebuju něco i na focení zvířat tak ideální je dlouhé ohnisko 150-180 s CROP faktorem na D90 udělá 240 / 288. Obě Sigmy a taky Nikkor 105 jsem si byl vyzkoušet. Přestože se všechny objetivy tváří jako pevná skla se stálou světelností není to pravda. Na ostření pro 1:1 světelnost klesá. U Sigmy 150 jsem se dostal na minimum 5,6, u Nikoru 105 to kleslo taky myslim ze na 4 ale nejsem si jisty, chtěl jsem si jen ověřit, že i nejlepší sklo Nikonu neudrží minimální clonu. A nakonec Sigma 180 která má 3,5 jí ale jako jediá umí udržet na celý rozsah včetne 1:1. Z tohoto srovnání tedy pro Makro vychází z těhle tří jako nejsvětelnější objektiv. Rychlost ostřední mě bohužel přišla u 180 nejpomalejší (i při přepnutí na snížený rozsah), ale bylo to jen subjektivní. Nejrychlejší ostření bylo subjektivně u Sigmy 150.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).