-
Diskuse ke galeriím |
13
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"Lukáši, prosím tě, a nesplet jsi si portály? Tohle je fakt portál, kde lidi..." - zobrazit celý komentář
Já sem se tady přihlásil původně kvůli diskuzi abych se něco dozvěděl, ale taky můžu něco nahrát.
"Já sem se tady přihlásil původně kvůli diskuzi abych se něco dozvěděl, ale..." - zobrazit celý komentář
Podívej, videa se tu nahrát nedají, vložit fotky můžeš jako každý z nás.
Jinak pokud se chceš něco dozvědět, pak tolik netlač na lidi.
Budu se těšit na tvé fotky. Ahoj.
"Podívej, videa se tu nahrát nedají, vložit fotky můžeš jako každý z nás...." - zobrazit celý komentář
Něco sem nahrál, tak můžeš kouknout.
Lukáši, zajímalo by mě, co sis odnesl z této diskuze. Utvrdila tě v tom, že máš pravdu a ostatní jsou "..."? A nebo tě nějaký názor zaujal a chceš o něm přemýšlet? A myslím, že tady publikujeme většinou amatéři. Můžeš se přidat :-)
"Lukáši, zajímalo by mě, co sis odnesl z této diskuze. Utvrdila tě v tom, že..." - zobrazit celý komentář
Tak začal sem přemýšlet o ledasčem, ale na některé otázky pořád nemůžu najít odpověď. Třeba, jaktože až do začátku 20. století všichni umělci produkovali krásná díla, a pak to šlo z kopce (kromě hudby). Nejen v umění, ale i ve stavitelství nebo ve výrobě nábytku. Tam se ta estetika udržela asi o 50 let dýl. Domy nebo nábytek vyrobené zhruba do poloviny 20.století byly pěkné, pak už se to říct nedá.
Zkoušel sem hledat něco krásného v tom co se mi nelíbí, něco málo sem i našel, ale většinou jen nějaký detail.
KIV: toto je diskuzní forum a diskutovat zde, není podmíněno mít fotky
ve fotogalerii. Já do galerie nechodím, fotografie si tam neprohlížím,
nekomentuji je a ani své tam nevkládám. Prostě nemám potřebu si
fotografie v galerii prohlížet. Je snad v něčem problém ?
kikiris: Asi máš pravdu. Lidi prostě hledají s někým si pokecat...
Jen jaksi, když tu nebudeme vkládat fotky, jen si budeme dávat diagnózy, ti co je baví focení, a fotky jakéhokoliv druhu, se nejspíš pomalu vytratí. A to by bylo škoda.
KIV: já si nemyslím, že by sem fotografové přestali dávat své fotky, většina má
silné nutkání svou tvorbu někde zviditelnit, i přes riziko, že nebude přijata příliš
lichotivě. Já osobně nevidím, žádný (nebo jen minimální) praktický přínos z umístění
fotografií na jakýkoli veřejný fotoweb a to z důvodů, že málokdy je vyjádření k fotkám
relevantní, což je vcelku pochopitelné. Vyjadřují se totiž většinou fotoamatéři, kteří nemají dostatečnou kvalifikaci (např. školu) ani delší praxi v oboru. A negativní stránka těchto fotogalerií je, že se tam tvoří skupinky, které si navzájem chválí
své fotky, aniž by k tomu byl oprávněný důvod...
"KIV: já si nemyslím, že by sem fotografové přestali dávat své fotky,..." - zobrazit celý komentář
Nemohu nesouhlasit. Jen kvůlivá mému pochopení, prosím vysvětli tato svá slova:
"Já do galerie nechodím, fotografie si tam neprohlížím..."
To bych nedokázala, pokud bych tedy fotila... chodit na fotoportál, a vůbec si tam neprohlížet fotky...
No nic, každý jsme jiný.
A jestli fotíš, ráda se na tvé fotky podívám. Ahoj.
KIV: ano, každý jsme jiný. Já nenahlížím ani do jiných webových fotogalerií. Pokud si
chci prohlédnout tvorbu autorů, kteří mě zajímají a mohou mě oslovit, tak vím kde se
na jejich práci podívat. Jo, fotím a docela dost, měl jsem jen tři malé výstavy lokálního významu, ale jen proto, že jsem k tomu byl "přemluven". Nemám potřebu své cvaky
někde prezentovat. Už druhým rokem vedu fotokurzy pro začátečníky a sám navštěvuji UTV a tam musím své fotky prezentovat a obhajovat před lektorem i
spolužáky. Pokud se má o fotkách diskutovat, tak jedině osobně, na dálku po netu
to nebude nikdy objektivní. Já mám tu možnost, že si o svých fotkách můžu promluvit
s lidmi ze svého okolí a to mi stačí a vyhovuje. Ale nevylučuji, že většině fotoamatérů to nebude vyhovovat. Tož tak... Ahoj
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).