-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
scannery Epson jsou zastoupeny firmou Canon?
zajimalo by me jestli umi epsonscan použivat ICE i pri vyple sprave barev.
ta posledni veta clanku se fakt povedla :-))
jj, pri kopirovani html tagu se obcas chybka vloudi :). Dekujeme za upozorneni, uz je opraveno.
Zajímalo by mě, jak by vyšlo srovnání kvality scanu filmového materiálu (ať už negativ nebo pozitiv) v tomto stolním scanneru a v poloprofesionálním filmovém scanneru, jako je Nikon LS-50 (Nikon Coolscan V ED) nebo Minolta Scan Elite 5400 II. Soudě pouze podle optického rozlišení by výsledky měly být rovnocenné ? Vzhledem k ceně - má smysl kupovat dnes poloprofesionální filmový scanner ?
To: Jirka L
Porovnavali jsme stredoformatovy sken 6x6 s kinofilmovym skenerem Minolta Dimage PRO. Vysledek byl vicemene srovnatelny. Mozna ze u tmavsiho diaku by vysla preci jen o trochu lepe ma Minolta, ale opravdu maly rozdil. Klicove je udrzet film dohonale planparalelni. Osobne bych uz na stredni format kinofilmovy skener nekupoval. Pro profika se pak naskyta moznost koupit profi-skener, kde ceny take dramaticky poklesly - v USA (BH foto) jsem koukal vynikajici skener s realnou densitou 4.8 jiz od 4000 USD.
zdravíčko, mám scanner Epson V750 a při skenování diapozitivů mne ruší poněkud měkká kresba jakoby byly snímky foceny přes soft objektiv. Nevíte někdo čím je to způsobeno? Dále by mne zajímalo, zda lze nějak nastavit hloubku ostrosti nebo nějakým způsobem zaostřit na zrno filmu, jako je tomu např. u minolty scan elite 5400II apod. Děkuji.
PS: scanner je jinak vynikající, mohu doporučit. Zvláště pak scan odrazové předlohy je radost z práce.
To Marek Bubnik: jedine zaostreni je mozne pomoci vymeny 'height adjusters' jak je to popsano v manualu (alespon V750) a na
http://www.photo-i.co.uk/Reviews/interactive/Epson%20V700/page_13.htm
Pri skenu ze stredniho formatu je rozdil na mem skeneru opravdu prekvapivy.
Jinak pouzivam V750 od srpna 2006 a muzu doporucit. Dokonce jsem prestal pouzivat zakoupeny Vuescan a pouzivam uz jen SilverFast Ai. Pri porovnani se Nikon LS 90000 je znat prevaha dedikovaneho skeneru, ale pri dalsim doostrenim se rozdil ztraci a jedine co je znat je trochu lepsi podani stinu pro LS9000. O velky krok dale je pak Imacon 949 (ale to uz je uplne jina cenova kategorie).
To O'Brien:
Ty "height adjusters" jsem myslel, že je nějaká sranda :) :) :)Ten film je mnohem prohnutější než je rozsah těchto "výchytů" :) Navíc mi to přijde, čenžovat adjustery a zkoušet s každým filmem, jako poněkud prkený :)
Navíc, ty držáčky...Nevím jak komu, ale mě se samovolně otevírají, pokud je film "tvrdší" a prohnutější podélně. Držák na dia je celkem ok.
Velky nedostatok tohto testu je priame porovnanie s inymi typmi sekenerov - s filmovym (napr. Nikon Coolscan 9000) a s bubnovym
Stefan:
Přesně to samé jsem chtěl napsat i já:-).
Snad by nebyl takový problém na dvou či třech fotkách demonstrovat rozdíly ev.shody mezi film scanerem a Epsonem..
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).