-
Diskuse ke galeriím |
23
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
poučné, dotaz : je veľký rozdiel v TK medzi týmto a Sigmou 70 -300
Laco: To rozhodne ano a vyrazny - a to jak opticky, tak i mechanicky ....
Tento objektiv Sigma 100-300/F4 EX mam, sice starsiu verziu bez DG ale to je to iste. JE to naozaj vynikajuci objektiv, rozdiel medzi nim a Sigmou 70-300 je velky, hlavne na 300mm konci co sa tyka aberacie a ostrosti. Co sa mi na tomto objektive paci je vynikajuce zvladnute protisvetlo na rozdiel od Sigmy 70-200/2.8 EX ktora ho zvlada velmi spatne.
v teste mi chybaju nafotene testovacie obrazce, ktore dokazu o objektive povedat najviac co sa tyka ostrosti a aberacie, velmi dobre by bolo ukazat kvalitu pri pouziti s telekonvertormi, taktiez zabery so slnkom.
Stefan: Testu s obrazci je plny web a je dost lidi kterym obrazce moc nerikaji, ja nejen proto (duvodu mam vic) davam prednost ukazkam s realnymi fotografiemi z terenu ....
Dik za clanok, myslim ze po jeho precitani som sa uz definitivne rozhodol...
Přesně tak, nějaký obrazce si najdeš na netu, jsem též pro reálné fotky.
Jinak tento objketiv vlastním, táktéž ve starší verzi bez DG a jsem s ním docela spokojen, jen by mohl být o něco lehčí.Používám jej také občas s kenkem 1,5 a zde už je obraz trošku měkčí, jinak přemýšlím nad koupí sigmy 2x, ale nebude potom už obraz v hledáčku příliš tmavý na nějaké to ruční ostření(požívám 350D)
Stano: Myslim, ze nebudes litovat ....
Jiri: Jiste - pokud pouzijes x2,0 konvertor, tak ti obraz ztmavne a 350D ma pomerne maly, tmavy hledacek ale nemusel by to byt zase az takovy problem, pokud budes brat v uvahu pocasi a vyrazet na "lov" pri aspon prumernem svetle ....
Článek mě velmi potěšil, jelikož jediné co mě ještě dělí od toho,abych i já vlatnil toto sklo je ndostatek financí. Nicméně našel jsem firmu v Hong Kongu, která jej prodává asi za 500liber( což je nějakým 21000Kč) s poštovným 60liber (což je nějakých 2500Kč), takže je cena o dost nižší. Za článek patří autorům mé velké díky!!!
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).