Téma dne "Tma" čtvrtek 6.prosince 2018

• Marie
    Marie
    12.11.2018 10:44

Díky moc... těším se. Budeme se na Mikuláše trošku bát - no někdo to má rád :-)

• Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    04.12.2018 00:01

Téma dne "TMA" už tento čtvrtek 6.12. !!! ...tradičně připomínám pravidla:
    Pravidla VELMI STRUČNÉ:
    Fotografie se vkládají JEN ve čtvrtek 6.12. – celých 24 HODIN. Hodnotí pouze soutěžící tak, že napíšou do popisku své fotografie vítěze na 1.-3. – hodnotit můžete do pondělí 10.12. 23:59

Pravidla podrobnější/doplňující:
    1) Nové téma dne je "TMA". Foťte, přemýšlejte, inspirujte se (...nemělo by se hledat v archivu, ale v krajním případě je to povoleno...)
    2) VKLÁDÁNÍ fotek do soutěže = ve ČTVRTEK 6. prosince od PŮLNOCI do PŮLNOCI
    3) HODNOCENÍ fotek v soutěži = napiš vítěze na 1.-3. místě do popisku své soutěžní fotografie (název fotky + link) Hodnotit můžeš už od čtvrtka až do pondělí 10.12.
    4) vložit můžeš MAX 3 fotky

PRAVIDLA PODROBNÁ A PŘESNÁ:
    Tento den (čtvrtek 6.12. 2018) od 0:00 do 23:59 může kdokoliv nahrát maximálně 3 fotografie do této soutěžní galerie.
    Fotografie by neměly být z archivu, ale pořízené právě pro tento den (nejlépe připravené předem, nemusí být focené V tento den ale PRO tento den :).
    Od začátku soutěže až do příštího pondělí 23:59 (tedy dohromady 120 hodin) může každý soutěžící hodnotit. Hodnocení spočívá v tom vybrat tři fotografie, které jsou pro vás vítězné. Tím udělujete pomyslné 3 body vítězné fotce, 2 body druhé a 1 bod třetí.
    Tyto své vítěze (link na fotku každého) uvedete v popisku jedné ze svých soutěžních fotografií.
    Mezi vítěze můžete zahrnout i více fotografií stejného autora nebo i své vlastní.
    Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie se hodnotí slovně.
    Každá z fotek soutěží samostatně (nesčítají se všechny body autora, ale všechny body dané soutěžní fotky).
    V úterý dochází k součtu bodů a vyhodnocení. To provádí vítěz minulého TD.
    Nový vítěz TD volí TERMÍN a TÉMA TD následujícího. Nové pravidlo říká, že se jedná o první čtvrtek v měsící.
    (= vymyslí nové Téma Dne + k němu přidá krátký úvodní text + fotku)
    Nové TD se vyhlásí tak, že se vytvoří nové vlákno ve Foru/FotoGalerie nebo nejlépe pošle adminům (redakcezavinacfotoaparat.cz)
    Admini následně otevřou novou galerii s názvem TD jako soutěž
    (ta je pak po celou dobu až do dne D vidět v Galerii)

• MSD
    MSD
    06.12.2018 22:41

Přátelé! Navrhl jsem fotograficky nesmyslné téma a čekal jsem, že těch 5 - 6 vložených fotek spočítám během okamžiku a budu mít vystaráno. Já bláhový! To je snad v poslední době rekordní počet vložených fotek! S úctou se skláním před lidskou představivostí, asociacemi a fantazií. Těší mě to a děkuji vám.
    A chtěl bych připomenout a upozornit zejména nové přispěvatele, nezapomeňte do pondělní půlnosti hodnotit.

• MSD
    MSD
    07.12.2018 23:48

Průběžná zpráva:
    TD "TMA" se zúčastnilo 35 autorů se 77 fotkami. Z toho 3 byly následně smazány. Do tohoto okamžiku hodnotilo 9 autorů. Proto připomínám, hodnoťme VŠICHNI do pondělní půlnoci.
    A mám osobní prosbu. (Kdysi mi dali do osobního dotazníku "dobrý stylista", ale stejně nevím, jak to napsat, aby to nevyznělo nabubřele.) Hrozně mě těší komentáře pod mým obrázkem a moc si jich vážím a těší mě, že se tolika lidem obrázek líbil. Ale prosím, nedávejte mi body.

• Marimona
    Marimona
    08.12.2018 09:52
    Reaguje na MSD 07.12.2018 23:48:

"Průběžná zpráva: TD "TMA" se zúčastnilo 35 autorů se 77 fotkami. Z toho 3..." - zobrazit celý komentář

:) dobře, pro tentokrát tě vynechám :)

• MSD
    MSD
    08.12.2018 21:10

Průběžná zpráva č. 2:
    Včera se moje fotka dělila o první a druhé místo. V neblahé předtuše jsem vás poprosil, abyste mi nedávali body. Dnes, po 11 hodnoceních, se moje fotka osamostatnila na prvním místě. Přátelé, varuji vás! Ještě máte čas!
    Mně maně napadají témata jako například "Kastrol v polední krajině". (To abychom se vyhnuli východovkám/západovkám, nad kterými nám, senilním starcům, kanou slzy. A žádné street photo - to by bylo moc snadné!)
    Tentokrát důrazně žádám: Hodnoťte! Ale hodnoťte objektivně. Opravdu tam jsou lepší fotky!!!

• E.B.E
    E.B.E
    09.12.2018 20:15
    Reaguje na MSD 08.12.2018 21:10:

"Průběžná zpráva č. 2: Včera se moje fotka dělila o první a druhé místo. V..." - zobrazit celý komentář

Hodnotím objektivně. První místo mám jasný. U dalších si zrovna jistej nejsu. Moc kreativity a zamyšlení jsem ve fotkách neviděl. Nejspíš je jednodušší cvaknout (nebo jen najít v archivu) cokoli tmavýho, či navečer a je taky hotovo. Proto i moje "kreativní" ukázka tmy. A tak stačí, když vyhraje "nejlepší" :-) (su zvědavej na kastról v poledním slunci :-)) )

• MSD
    MSD
    09.12.2018 22:21

Průběžná zpráva č. 3:
    V tomto okamžiku již jsem v klidu a nemusím prosit ani vyhrožovat. Zatím hodnotilo 19 z 35 autorů, kteří na stupně vítězů nominovali 26 fotek. Věřím, že hlavní nápor hodnocení nastane zítra. Chápu, že ne všichni budou hodnotit. Někdo se ostýchá, někoho neosloví žádná fotka, jiný je na služební cestě a další v nemocnici. A pak jsou ti ostatní :-)
    Asi víc mě mrzí, že si někteří ani neprohlédnou fotky ostatních soutěžících. Vloží tu svoji a čekají na výsledek? Nevím. To těžko chápu.
    Takže - poslední výzva: hodnoťte do zítřejší půnoci. Děkuji vám :-)

• Z9
    Z9
    11.12.2018 00:02

Jsem ráda, že jsem dojela včas alespoň na hodnocení … v příloze obrázková omluvenka. Od pátku jsme měli prodloužený "pečící víkend" mimo civilizaci - připojení k internetu tak možná na střeše hájenky za komínem :-) Proto se omlouvám všem, kterým jsem neodpověděla na jejich komentáře v TD tma a i těm, kterým jsem je já už nestihla napsat. Bylo tam hodně úžasných fotek, vítězná pro mě byla jasná (pro MSD: a to i kdybych byla četla tvoje veselé průběžné zpravodajství na fóru dříve, než jsem hlasovala:-)

• MSD
    MSD
    11.12.2018 00:51

TD „TMA“ – závěrečná zpráva:

Strohá čísla, která ve všech parametrech překonávají předchozí, úspěšné téma dne a děkuji za to všem:

Autorů celkem: 35
    Autorů hodnotících: 27
    Fotografií celkem: 74
    Fotografií bodovaných: 32

1. místo: 20 bodů - jicha: …. přece jen existuje ;-)
    2. místo: 17 bodů - MSD: Stačí zavřít oči
    3. místo: 12 bodů - Z9: … klíčovou dírkou
    4. místo: 10 bodů - Miroslav Černoch: A pak byla tma….
    5. místo: 8 bodů - Volodymyr Oliinyk: TMA (šedý rámeček)
    6. místo (dělené): 7 bodů - alikal87: Pod postelí, čumáčková: Andělé
    7. místo (dělené): - 6 bodů KáStefi: O smutnej tme, Miroslav Hakavec 2: paprsky světla prořezávající tmu, Věra Rothová: TD1
    8. místo (dělené): 5 bodů - Petr52: Hokej za světla mobilů, Tomava: … ze tmy se vynořila …, alikal87: Stáhnu tě do pekla
    9. místo (dělené): 4 body - čumáčková: Kdo se bojí, ten si posvítí, Marimona: TD TMA - „Podzemní romantika“, Ivča J.: Bludičky
    10. místo (dělené): 3 body - čumáčková: …, Dana Smržová: Tmy není, Míla.V.: Za světlem.., Míla.V.: Dotek.., Z9: naše venkovská …, jicha: temnota
    11. místo (dělené): 2 body - Míla.V.: Na Starých zámeckých schodech, pazy: v kamnech, Zdenek Stránský: Pod svícnem bývá…, Marie: Světlo…, renegade: ešte stále skoro tma
    12. místo (dělené): 1 bod - Ivča J.: Nebudit, Volodymyr Oliinyk: TMA (bílý rámeček), Marie: Noc…, Dana Smržová: Tma není, Tomava: Ve tmě nevidím
    13: místo (dělené): 0 bodů - ostatní

Děkuji všem zúčastněným za jejich ztvárnění tohoto nelehkého tématu.

Blahopřeji vítězi. Také jsem ho nominoval na první místo, protože ta fotka je prostě skvělá! A chtěl bych ho ubezpečit, že výsledek je objektivní a není nijak ovlivněn mými nejapnými prosbami a výhrůžkami. To je zřejmé z toho, že i po jejich publikování jsem ještě obdržel body od čtyř hodnotitelů. Což ale také ukazuje, že mé prosby a výhrůžky se tady neberou vážně! A to je, přátelé, na pováženou!!! :-)))

Za zmínku ještě stojí, že cenu popularity si odnáší E.B.E, jehož fotografii „REM“ - muže se psem v kouzelné ložnici v absolutní tmě - otevřelo nejvíce uživatelů FA – celkem 51.

Mohl jsem něco překouknout, ale hlavní data jsou určitě správně :-)

Ještě jednou všem moc děkuji :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse