-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Čtvrtek 6.6. (dvě šestky!) je už zítra. Je čas připomenout pravidla :)
Téma dne "JAKO PĚST NA OKO" se koná ve čtvrtek 6.6.
Pravidla VELMI STRUČNÉ:
Fotografie se vkládají JEN ve čtvrtek 6.6. – celých 24 HODIN. Hodnotí pouze soutěžící tak, že napíšou do popisku své fotografie vítěze na 1.-3. – hodnotit můžete do pondělí 10.6. 23:59
Pravidla podrobnější/doplňující:
1) Nové téma dne je "JAKO PĚST NA OKO". Foťte, přemýšlejte, inspirujte se (...nemělo by se hledat v archivu, ale v krajním případě je to povoleno...)
2) VKLÁDÁNÍ fotek do soutěže = ve ČTVRTEK 6. června od PŮLNOCI do PŮLNOCI
3) HODNOCENÍ fotek v soutěži = napiš vítěze na 1.-3. místě do popisku své soutěžní fotografie (název fotky + link) Hodnotit můžeš už od čtvrtka až do pondělí 10.6.
4) vložit můžeš MAX 3 fotky nebo MAX 3 série (nebo kombinaci série +fotografie. Série fotografií se počítá za jednu fotografii).
PRAVIDLA PODROBNÁ A PŘESNÁ:
Tento den (čtvrtek 6.6. 2019) od 0:00 do 23:59 může kdokoliv nahrát maximálně 3 fotografie do této soutěžní galerie.
Fotografie by neměly být z archivu, ale pořízené právě pro tento den (nejlépe připravené předem, nemusí být focené V tento den ale PRO tento den :).
Od začátku soutěže až do příštího pondělí 23:59 (tedy dohromady 120 hodin) může každý soutěžící hodnotit. Hodnocení spočívá v tom vybrat tři fotografie, které jsou pro vás vítězné. Tím udělujete pomyslné 3 body vítězné fotce, 2 body druhé a 1 bod třetí.
Tyto své vítěze (link na fotku každého) uvedete v popisku jedné ze svých soutěžních fotografií.
Mezi vítěze můžete zahrnout i více fotografií stejného autora nebo i své vlastní.
Bodování hvězdičkami u fotky je vypnuté, fotografie se hodnotí slovně.
Každá z fotek soutěží samostatně (nesčítají se všechny body autora, ale všechny body dané soutěžní fotky).
V úterý dochází k součtu bodů a vyhodnocení. To provádí vítěz minulého TD.
Nový vítěz TD volí TERMÍN a TÉMA TD následujícího. Nové pravidlo říká, že se jedná o první čtvrtek v měsíci.
(= vymyslí nové Téma Dne + k němu přidá krátký úvodní text + fotku)
Nové TD se vyhlásí tak, že se vytvoří nové vlákno ve Foru/FotoGalerie nebo nejlépe pošle adminům (redakcezavinacfotoaparat.cz)
Admini následně otevřou novou galerii s názvem TD jako soutěž
(ta je pak po celou dobu až do dne D vidět v Galerii)
Ahoj, "TD" se pomalu blíží ke konci, tak by to chtělo nějaké aktuální pořadí a statistiku.
Posláno bylo 40 fotek od 28 autorů. Zatím hodnotilo 14, tedy rovná polovina.
Zatím se na 1.místě drží těsně Avram a jeho všestranná sportovkyně s 15-ti body následovaný pazyho Islandem, který má bodů 14.
3.Tomava 10 bodů
4.Cave 9 bodů
5.-6.Katee87 a digiobraz 6 bodů
na dalších pořadích s bodovanými foty zatím bojují Z9, Kristllev MSD, Marimona, Ivča J., Karla Milcová a Festa
Dík za info. už jsem napnutá, jak to nakonec dopadne a těším se na vítěze. Na nové téma také určitě. Tvoje jsme si opět pěkně užili. :-)
Ahoj, tak výsledky se už moc neliší vzhledem k tomu, že zbývající většina hodnocení nedodala. 40 fotek od 28 autorů, hodnotilo 18.
1.místo pazy - Na pobřeží Islandu 17 bodů
2.místo Avram - Všestranná sportovkyně 15 bodů a Tomava - Vyhrávám 15 bodů
4.místo CAVE - ... 12 bodů
5.místo Katee87 - Před bouří 9 bodů
6.místo digiobraz - ||||| a Karla Milcová - Počkej přece chvíli 8 bodů
8.místo Ivča J. (Wellness) 5 bodů
9.místo Z9 (to je ...horký) a kristllev (.....) 4 body
10.místo alikal87 (krásy přírody) a Marimona (klimatické změny) 3 body
12.místo MSD - Můj dům, můj hrad 2 body
13.místo Festa - Ano, šéfe! a Paveljan - KOKO 1 bod
14.místo všichni ostatní :-)
Nehodnotili Beatrice, Stanislav Hořínek, Dana Smržová, Suess, LenkaLenka, Miroslav Černoch, Avram, Katee87, CAVE, MeddlinG
docela bych byl pro, aby se nehodnotícím nezapočítali jejich body, když už teda zvládli nahrát fotku do soutěže a stáli ostatním za hodnocení a sami se na to vykašlali
Pěkný den
Minuly tyden na vyhlaseni vitezu Fotoakademie Robert Vano (rozhorcen vitezi, kteri si neprisli prevzit cenu) rekl moudře: "Kdyz se rozhodnes soutezit, pak od zacatku do konce" ...vyfotis, upravis, vlozis do souteze, vyzvednes si cenu ...alias zhodnotis fotografie ...souhlas s AlikaI87 ..a gratulace vítězům :)
omlouvám se pazymu a lulumi, že jsem je uvedl nejdříve mezi nehodnotícími, nevšiml jsem si, že hodnotili v komentářích pod svou fotkou a děkuji Marii a Karle Milcové, že mě na to upozornily... 1.místo je zasloužené a já gratuluji a těším se, jaké vymyslí téma
Blahopřeji vítězi! A těšim se na další téma :-)
Gratulace vítězi! A panu Tomavovi … ostatní "na bedně" s námi nemluví :-(
Už jsme tady tenhle nešvar diskutovali minule. Možná by nezapočítání bodů nehodnotícím bylo řešení. Jen je možné, že se na to někdo z nich nevykašlal, ale třeba ho vůbec žádná fotka nenadchla - pak by to na férovku mohl taky napsat do hodnocení …
A ještě mě napadlo možná takové zjednodušení pro nebohého vítěze, který sčítá a neustále dokola otvírá fotky všech, kdo ještě nehodnotili: nebylo by možné, aby každý napsal hodnocení přímo sem do fóra k aktuální soutěži místo pod svojí fotku?
To jen takový návrh k úvaze …
A samozřejmě jsem zvědavá na nové téma :-)
Dovolte mi blahopřát vítězi a zároveň poděkovat všem zúčastněným za příjemné a zajímavé téma dne. Nemám ve zvyku zúčastňovat se soutěží (nejsem soutěživý typ), ale TD na FA mně zaujala a je mi i potěšením se zde setkávat se všemi diskutujícími. Už se těším na další TD.
Nebude mi vadit, když se změní pravidla. Ale myslím, že jsem tu už zažil, že někdo vložil fotku a předem se omluvil, že nebude mít možnost hodnotit. Jiný může onemocnět a co já vím jaké jiné seriózní důvody mohou zapříčinit nehodnocení. Já jsem v dávných začátcích tuším také párkrát nehodnotil, protože jsem velmi ostýchavý. Nechal bych pravidla tak, jak jsou. Dokonce jsem se již smířil s archivními fotkami. Pro mne je TD zábavné měsíční setkání s fotopřáteli nad daným tématem a nechtěl bych ho zbytečně svazovat. I když, po čase asi víme, co od kterého autora můžeme očekávat.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).