-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Vzhledem k uzke "spolupraci" s Pentaxem, mi v teto recenzi trochu chybi odkazy na puvodni vyrobky (klon ktereho tela Pentaxe to vlastne je, kdo je puvodni vyrobce objektivu/blesku...). Na rozdil od prejmenovanych ekvivalentu od Samsungu na puvodni vyrobky Pentaxu lze sehnat vice recenzi a dalsich informaci na netu...
Pripadne obracene, pokud se jedna o skutecne puvodni vyrobek Samsungu/Kruzenachu sdilejici pouze Pentax bajonet pak bych to take rad videl explicitne uvedeno...
Diky.
Samsung je vlastne prezleceny Pentax K10D, len ma trochu vacsie tlacitka ako Pentax.
pěkná recenze. Jen bych doplnil, že už i samsung (pentax již dávno) přišel s novým firmwarem, který umožňuje nastavovat ISO přímo na těle, pomocí OK a rolleru
Samsung GX-10 je klonem Pentax K10D, který je tou první "plastovou" zrcadlovkou s vodě a prachu odolným tělem. Objektivy dodávané k Samsungu jsou OEM Pentax, Schneider-Kreuznach jim pouze propůjčil svou obchodní značku po otestování kvality.
Pavel: Spoluprace je zjevna ale kdo je konkretne ceho autorem je misty dost nejasne a oficialni vyjadreni neexistuji, proto jsem se umyslne vyhnul uvaham o tom, kdo z obou partneru je ceho autorem. Navic bych rekl, ze to neni az tak dulezite.
Puvodne jsem chtel udelat spolecnou recenzi se sesterskym Pentaxem ale s ceskym zastoupenim Pentaxu bohuzel neni moc rec ....
Martin: Ze tuhle upravu firmwaru ma Pentax jsem vedel ale ze ji doplnil uz i Samsung, to jsem nevedel, takze dobra info - dik.
Dýka: Jak jsem jiz rekl, tak oficialni vyjadreni nemam ale da se predpokladat, ze to tak nejak bude. Nicmene bych nerekl, ze je neco klonem neceho, protoze to zrejme dela jedna tovarna ....
Což takhle začít psát skutečné recenze a ne PR články pro toho, kdo je ochotný půjčit techniku.
Ten procentní podíl na vývoji této DSLR je cca 90% pentax, 10% samsung. Její vývoj byl zahájen ještě před jejich spoluprácí. U dalších produktů se již plánuje větší podíl samsungu na vývoji, asi tak 70%pentax, 30%samsung. Ptáte-li se, odkud to mám : zaznělo to na nějaké tiskovce pentaxu(japan, ne českého) kolem uvedení K10D na trh, bohužel, už nemám čas ani sílu hledat po půl roce odkaz, takže nezbývá než věřit nebo ne :-)
Martin: Ale to jo, to ja i verim .... ;o))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).