-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
"Teoreticky máš úplnou pravdu. Prakticky jsi úplně vedle! Nuda je tu i v den..." - zobrazit celý komentář
Dal jsem si tu práci a prohlídl "soutěžní" fotografie do TD. A je to přesně jak říkám. Stejná nuda jako dycky. Nikdo nikde. Pár lidí si to vzájemně pochválí (ani ne tak fotku, jako místo na ní), nikdo neradí, nedebatuje. Nikdo nikoho z IL nevyndává. Spousta se ani nesnaží navštívit "soutěžní" cvaky. Většina fotek je z archivu a proto nevidím ani onu zábavu, získanou při vytváření fotky díky TD. A tak jediný rozptýlení zůstává asi jen čekání na výsledek. Což potvrzuje moji předešlou připomínku, jakej byl asi důvod "soutěžit" :-(
ja sa budem zapájať, potrebujem v živote ,,vypnúť,, mám kopu starostí a toto je cesta ako aspoň trošku byť kreatívna, vtipná...k veci tématu. A to je na tom najťažšie, priniesť ,,niečo nové,, A vy ,,skupinkáči,, sa zobuďte a začnite tvoriť a nie sa navzájom hľadať...nájdite v sebe a svojom vnútri nápad, myšlienku choďte von a sledujte život okolo seba a dajte to sem. Samozrejme by som zrušila možnosť obodovať seba samého, ale tejto malej revolúcii rozumiem. Má Vám otvoriť oči a nájdite ozajstnú podstatu tejto Vašej hry. A bude to naozaj pestré a to nás bude baviť...
Přidávám se k těm, kteří žadoní pro fotky aktuálné k TD, tedy čerstvé. Nebylo by jich jako teď 80, ale třeba 50. Kdo se nebude moci účastnit, tak prostě příště. A také bych zrušila možnost hodnotit sama sebe... nepřijde mi to normální a férové, ale spíš dost trapné.
"Bráním se srovnávání dnešního „taky TD“ s TD před deseti lety… Ikdyž méně ..." - zobrazit celý komentář
Mi je tvůj návrh sympatický. A z tématu "Dvě krabice" si i po těch 10 letech řadu fotek pamatuji. Na důkaz mohu třeba zmínit, že Badbunda tenkrát soutěžil s fotkou elektroinstalační krabice (která už v galerii dávno není, tedy mě nikdo nemůže podezírat, že po nahlédnutí do galerie si fotky může "pamatovat" každý). Vzpomenete si na tři nejlepší fotky TD, které tu bylo třeba před rokem?
"Přidávám se k těm, kteří žadoní pro fotky aktuálné k TD, tedy čerstvé...." - zobrazit celý komentář
Možnost hodnotit sama sebe bych v pravidlech ponechal. Za tu řadu let, kdy jsem se TD účastnil, jsem nikdy nezažil, že by té možnosti někdo zneužil k protlačení svých fotek na medailové pozice. Pokud někdo té možnosti využil (vzpomínám si, že tak učinil třeba Mahony nebo Kléma), tak to udělal kreativně. Interpretoval jsem si to jednou tak, že v soutěži nenašli fotku, která by jim stála za nominaci, podruhé tak, že bylo TD natolik zábavné, že nemá cenu určovat vítěze. Jasně že je to vábnička, která láká ke zneužití. Ale já bych ji v pravidlech nechal ve funkci kanárka v kleci používaného v dolech. Pokud totiž ta možnost nebude zneužívána, svědčí to o tom, že soutěžní komunita je zdravá ;-)
Snažila jsem se to vysvětlit dřív - dáte-li pravidlo Jen fotky vyfocené po datu vyhlášení TD, počítejte s tím, že 50 fotek přijde od lidí co uvidí - hele soutěž na téma - šup tam s tím...
No a co pak? Kdo vyřadí fotky staré, jak zjistíte staré, a jak je vyřadíte? Jasně, já vám je tam nedám, když tak je dám ten den mimo soutěž, ale někteří ani nevědí kde najdou datum kdy bylo to téma vyhlášeno, co je x-if, nebo fotí na mobil, nebo data nedodají (protože se k zákazu archivnosti v těch dlouhých pravidlech ani nedočtou), a co pak s tím? Legrace s TD bude míň než starostí.
--------
Mimochodem, myslím že fotku vyřadit ze soutěže (přeřadit ji do "ostatní žánry") dokáže nanejvýš admin, pokud to teď vůbec jde...
"Snažila jsem se to vysvětlit dřív - dáte-li pravidlo Jen fotky vyfocené po..." - zobrazit celý komentář
Padesát fotek by bylo spíš od lidí, kteří na tom mákli. To co píšeš, se stává právě teď, díky povolené archivaci. Nedokáži si představit, že bych se přihlásila do nějaké soutěže a neprostudovala si pravidla. Ostatně každý má možnost si vyhledat čemu nerozumí na netu. Nevidím problém s fotkami, které by nesplňovaly zadání, pár písmenek s vysvětlením by úplně stačilo.
"Padesát fotek by bylo spíš od lidí, kteří na tom mákli. To co píšeš, se..." - zobrazit celý komentář
https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/galerie/248/
Tak prosím, jen si myší jeď od fotky k fotce a tím si zobrazíš autora fotky.
Že jsi ta jména často ani ještě neslyšela?
No prostě přišli, viděli soutěž, vložili.
Obvykle se snažím pod každou TD fotku něco napsat.
Vzdala jsem to. Ani to téma jsem ve fotce často nenašla.
Ani ti lidé často nemají žádné komentáře ve své galerii, natož aby se některý z nich zastavil pod mou/tvou TD fotkou.
Lidé co spadli z nebe, vložili fotky do TD...
Myslíš že vědí kde najít datum vyhlášení TD RV, a že ho rozhodně budou hledat příště?
Anebo si prostě řeknou - hele další TD, šup tam s tím...
A k té poslední větě jen dotaz, kam bys to vysvětlení psala?
Podívej, je to nepravděpodobné že budou, ale ti lidé mají právo hlasovat. A tak klidně pošlou své bodování, které se bude muset započítat. A tak klidně může vyhrát "neplatná" archivní fotka, pokud nebude nějak fofrem vyřazena....
No hele, já (bohužel) počítat nebudu, takže... ale hodně štěstí...
"https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/galerie/248/ Tak prosím, jen si myší..." - zobrazit celý komentář
Ale to je přesně to o čem celou dobu píši Karen, děje se tak proto, že FA má na FB stránky s odkazem na soutěž, nevím jestli tam má pravidla, ale odkaz určitě. To povolení archivace tomu napomáhá.
Kam bych vysvětlení psala? Pod jejich fotkou, jak to dělám doteď. :)
"Ale to je přesně to o čem celou dobu píši Karen, děje se tak proto, že FA..." - zobrazit celý komentář
Takže tam napíšeš, že fotka nesplňuje podmínky a někdo by ji měl vyřadit a nikdo by ji neměl dát na bednu. Pak přijdu po tobě já, přidám koment "Pěkná" nebo "Kde je to foceno?" nebo cokoliv. Pak přijde další a napíše že je to foceno v Brně, že tam bydlí jeho babička....
A co bude s tou fotkou? Bude dál v soutěži? A co když dostane body? Co pak řekneš těm, co nevložili své archivní fotky když tahle vyhraje?
A nezapomeň, že budeš muset překontrolovat i data na těch ostatních vložených fotkách, fér je fér…
A už tě nebudu trápit. Necháme to koňovi, ten má větší hlavu... :-)
Dobrou noc.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).