-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Diky za recenzi, je zasluzne ze jste si opet po case vzali na musku Pentax
Vsiml jsem si, ze autor presedlal z testovani kompaktu na zrcadlovky a dle prvniho povsechniho probehnuti testu nutno dodat, ze mu zmena svedci. Vypada to dobre jeste jednou diky. Skoda ze u testu nebyl po ruce treba i pentax 50-135/2,8 SDM.
Ocenuji a pripojuji se s povzdechem na test s poslednimi objektivy Pentaxu. Asi bude mit neco do sebe spojeni k20 a treba 50-135.
Mel bych dotaz :-)) ... Behem tohoto roku si chci poridit zrcadlovku a mym jasnym favoritem byl Canon 40D. Prichod Pentaxu me zvyklal, hlavne kdyz sem na nej slysel od odborniku chvalu. Jasne pro mi hraje stabilizace, telo a puvodne sem si myslel i lepsi obrazove podani. Ovsem ta v tomto testu jestli se nemylim se jevi spise jako mirne pod Canonem - je to tak ?? Co byste mi poradil, v umyslu mam foceni sportu a hlavne koncertu. Mozna nekdy nejaky portrety (skla chci Sigma 50-150 f/2.8 a Sigma 24-70 f/2.8) .... pripadne i jestli se nemuzou u Pentaxu vyskytnout nejakej problemy s prislusenstvim (cena, dostupnost) ... Dekuji mnohokrat
jo a jeste cim si pohorsim od K20D u K200D ?? ... bude to hlavne v hledacku, MPx - ovsem obrazove zpracovani bude na tom jak. atd .... Za odpoved budu nesmirne vdecny, dekuji mnohokrat
to erjan
To mas jedno chybu neudelas tam ani tam. Spis si rozmysli jestli chces Canon nebo Pentax. K200D je amaterska K20D jakoby poloprofi:) Nez K200 bych radeji koupil K10D.
Pre Erjana.
Ak by si chcel fotit bezny sport, tak tam by som odporucil Canon 40D a to hlavne kvoli tých 6.5 snímkov za sekundu. Na koncerty by si vsak musel kupit nejaky objektiv z IS, ktorý by ti pomohol pri nerozmazavani fotiek, kedze max ISO je 1600 (cez menu az 3200)
Ak by si vsak chcel fotit aj v necase, teda sport ako rallye pocas dazda, tak by si kup pentax. Ten je vyborne konstrukcne rieseny a odolny voci dazdu, aj prachu, takze skvela volba. A ma v sebe aj IS uz zabudovany.
Pre autora...
Skoda ze ste nespomenuli dalsie unikatn vlastnosti ako rychle snimanie s rychlostou 21 snimkov a sekundu, alebo este lepsie a velmi dolezite a ojedinele: jemne doladenie autofokusu k jednotlivym objektivom a zapamatanie si udaja fotoaparatom. Podobne nieco, s cim prisiel aj nikon D300 a D3
21 snimkov za sekundu???
2EJ: vybrat musíte sám. Porovnání z hlavy neudělám dokonalé, tak Vás odkáži na jakékoliv srovnání na stránkách prodejců. Jednou drobnůstkou u K20D je třeba funkce "pixel mapping", tj. kalibrace vadných nebo jinak nevhodně se chovajících pixelů čipu.
2Vjaceslav: technická fakta jsem zde nerozepisoval všechna, ta jsou na uvedeném odkazu na webu ditributora pro ČR.
2T: ano, 21sn/s v 1,6Mpx rozlišení. Jde samozřejmě o elektronicky řízenou závěrku, nikoliv o "sklápění zrcadla". HD kamera umí snímků ještě víc v jen o něco málo menším rozlišení. "Běžně" umí cca 3sn/s, tedy standard.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).