-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Zajímali by mě hlavně noční snímky. Ty fotím nejraději.
Možná by se za tu cenu vyplatilo koupit zrcadlovku..., i když je pravda, že takový rozsah by za tyhle peníze neměla...
"Fujifilm FinePix S100fs je fotoaparátem pro velmi náročné. Z technického hlediska jde o více než "nadupaný" stroj. Jde o druhý model se stabilizací, rozsah zoomu odpovídá současným nejmodernějším trendům (14,3x)."
Tyto věty působí úsměvně, pokud nejsou doplněny poznámkou "na třídu kompaktních aparátů ", jak je uvedeno o pár vět níže :-).
"Právě vy vyzkoušejte i tento model."
Hodně kostrbatě přeložený reklamní slogan. Neměla to být recenze, pane Koritino?
"Výsledky budou na třídu kompaktních aparátů pro běžné snímky (10x15cm) výborné až skvělé."
Nemíří fotoaparát za 14 tisíc trochu někam jinam, než mezi kompaktní cvakátka pro takové to domácí focení?
Proč je cena mezi zápory? Lze to chápat tak, že je fotoaparát předražený na to, co umí?
MV: "Vyzkoušejte I TENTO model" - opravdu by mě zajímalo, jak tedy formulovat fakt, že nemáte bezhlavě kupovat, ale naopak s rozmyslem vyzkoušet a vybírat...
Kam míří? Jen nabízí v jednom stroji to, co nás marketing nutí chtít. Kolik znáte lidí, kteří mají doma větší počet A4-A3-A2 fotografií z kompaktu? O výstavách nemluvě. Pro superkvalitní snímky A3,A2 je tento zoom limitující.
Cena mezi zápory. Podle mého názoru je velmi problematická masová prodejnost fotoaparátu, který je o cca 4000,- dražší, než nejlevnější zrcadlovka.
Celkově je to skvělý fotoaparát, dokonce bych se nebál superlativů, ale cílová skupina uživatelů bude menší, než pro kompakty do dámské kabelky.
Otázka: Nedávno byl avizován kompakt od fuji s údajně vyjímečně vysokým dynamickým rozsahem, psalo se o tom jako o "krajinářském kompaktu" Jedná se o tento model? Díky za odpověď.
OG: to opravdu nevím, ale je to možné. Nicméně zvýšení na 400% standardního rozsahu (nevím, jak jinak si vyložit parametr až 400% DNR - viz. jeden z gifů) je podmíněno zvětšením citlivosti na ISO400. Což je sice u uvedeného kompaktu celkem nepodstatné, ale když prohlédnete grafy zde uvedené, laboratorní výsledky pro vyšší hodnoty citlivosti dávají objektivně horší výsledky. Pokusím se v záznamech najít srovnávající snímky. Já si vždy kladu otázku, zda a kdo je schopen vše, co vidíme na monitoru dostat také tak na papír (na amatérské úrovni). Odpověď je totiž jasná... Levně nikdo.
PS: stejný DR má i kompakt F100fd, což je jiná kategorie, ale extra se na tuto funkci zaměřím.
můžu se zeptat kdy bude odhadem fototest na OLYMPUS SP-570 UZ?
Ale váha a rozměry by možná také patřily k záporům. Tak třeba váha těla Sony A200 + objektiv 28-300 vyjde asi přibližně stejně, cenově asi o 10 tis. výš. Mimochodem, v čem je pro mne koupě této zrcadlovky, co se mi líbí, vhodná, když fotky produkuji za rok asi v tomto množství: tak 2 formáty A4, asi 10 formátů A5 lepších fotek do "velkého" alba, ostatní A6 k rozdání a do "malého" alba ?
Děkuji za Váš test, protože o tomto fotoaparátu vážně uvažuji. Uvažoval jsem o zrcadlovce, ale nějak si nejsem jist, zda je pro mě ta pravá, protože jsem měl kinofilmovou se třemi objektivy a jejich neustálá výměna mi neseděla. Zatím mi nejvíc vyhovuje prastarý Olympus C4040, ale má pro mě malý zoom a malý rozsah ISO.
Proto mě zaujala věta: "po malém kapesním kompaktu a před zrcadlovkou...". Co tedy koupit za cenově dostupnou zrcadlovku a objektiv (cca do 30.000,-), která bude mít v JEDNOM objektivu zoom cca 10X, bude začínat na 28mm a bude znatelně lepší než uvedený S100FS?
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).