-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Moc hezké!
Já strávil prakticky celu noc v oblasti Poledníku a bylo to velmi pestré. Polární záře mě velmi překvapila a dlouho jsem také z rozhledny fotil tu bouřku na jihu Čech. Perseid jsem chytil jeden nebo dva, i přesto, že jsem měl nastavené sekvence na desítky expozic za sebou. Většinou to padlo jinde, než kam jsem zrovna mířil :)
Slušně to padalo 11. srpna od 22:00 do půlnoci. To jsme fotili nad kaplí Hory Olivetské v Kašperkách. Pak jsme objevili polární záři při fotografování směrem na sever. Pouhým okem však vidět nebyla narozdíl od té květnové. Pak to začalo konečně padat podle pravidel až 13. srpna zhruba ve 3:00, kdy už šly z Bavorska mraky. Lov perseid je vždycky zážitek. Jen příští rok to jde do Měsíce. Proto jsme domluvili s Liborem Hašplem tu těžkou astro-seanci s různými dalekohledy a zcela odlišnými vesmírnými objekty. V srpnu je nejlepší pravděpodobnost, že bude jasno. Třeba Slunce v Halfa jsem nikdy nefotil. Ani s SCT. Já mám vždy klasický skleněný objektiv. S tím tam budu blbnout já...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).