• Karel Omes
    Karel Omes
    09.06.2008 08:44

dobrá recenze..

Režim „detekce úsměvu“ u mne vykouzlil režim „naprostého údivu“….

Jpg komprimace (nebo šum?) je patrná téměř u všech snímků i při nejmenším ISO, co mne ale celkem překvapilo je minimální barevná vada u snímku s „červeným domem“. Bylo zde již hodně fotoaparátů které tento snímek „zvládly“ daleko hůře…
    jinak ostatní jsou standardní nešvary digi kompaktu

• Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    09.06.2008 12:55

Dobrá recence, narozdíl od jiných je tu povinná servilita k výrobci vyvážena i nezastíráním nedostatků.
    Čekám, až budou mít kompakty detekci nasranosti, měsíčků, připravenosti ke styku a podobné fičury - pak do toho asi půjdu, dřív ne.

• Jan Doležal 1
    Jan Doležal 1
    11.06.2008 20:03

Zinedi: Druhá část tvého postu mě neskutečně pobavila.. :)

• Pavel Vabrousek
    Pavel Vabrousek
    16.06.2008 22:39

Otazka: Tech 13 sn/sec to umi kolik za sebou pripadne v jak vysokem rozliseni?

• Radek Vácha 1
    Radek Vácha 1
    24.06.2008 14:10

cit: Defaultní nastavení aparátu má zvuk vypnut, takže je třeba si zkontrolovat jeho stav.
    Je možnost někde v menu nastavit záznam se zvukem tak abych se oto jižpak nemusel starat, nebo musím pokaždé?

cit: zápor - odezva zoomu
    bude odezva zoomu znatelná i pro člověka co měl zatím jen mikrofoťák s 3xzoome a nemá tedy v podstatě s čím porovnávat? Nebo je nepřesnost tak veliká, že bude štvát i laika?
    Díky

• Radek Vácha
    Radek Vácha
    21.07.2008 11:43

Tak jsem si nakonec na zoomování na objektivu zvykl a subjektivně mi přijde lepší a hlavně přesnější, než pákové systémy okolo spouští. Ale věřím, že oproti mechanickému převodu u zrcadlovky to nebude ono.

• Eva Bahenská
    Eva Bahenská
    09.09.2008 21:49

TEĎ SI budu kupovat foťák, nechtěla jsem investovat do zrcadlovky a dlouho jsem přemýšlela nad Sp-570, díky za skvělí článek a myslím, že si tento foťák pořídím:-)

• Gansus
    Gansus
    18.09.2008 21:27

Významnou vlastností Olympusu SP-570UZ má být ultrazoom a proto "nechápu" proč není ultrazoom v článku testovaný. Já si 570UZ koupil právě kvůli jeho přiblížení a jsem opravdu zděšený. Všechny snímky s použitím zoomu mají výrazně světlý střed (pohled jako skrze rouru). Divím se, že o zesvětlení středu se v testu fotoaparátu vůbec nemluví, přitom ultrazoom je hlavní vlastností O 570, ale pořízené snímky jsou ve skutečnosti nepoužitelné. Ihned po zjištění závady jsem fotoaparát reklamoval, ale reklamace nebyla uznána s vysvětlením, že fotoaparát zaostřuje a byl mi sděleny principy zaostřování. Okamžitá druhá reklamaci opět nebyla uznána s tím, že v porovnání s referenčním fotoaparátem nebyl zjištěný rozdíl. Přístroj znovu reklamuji a vzhledem k jeho kvalitě už ho nechci, protože světlé středy jsou významně patné již od oh. vzd. cca 350-400mm a proto je přístroj pro mne nepoužitelný. Myslím, že by bylo fér otestovat uváděnou hlavní přednost O570 (zoom) a s výsledky seznámit veřejnost, aby Olympusu nenaletělo více lidí. Možná ale, že jeden snímek v testu by odpovídal skutečností při použití zoomu, ale v popisu by pak nesouhlasilo "pokrytí bleskem" a ne "použití zoomu" při vyfocení bílé stejnoměrně osvětlené plochy. V případě zájmu a uvedení emailu, mohu zaslat snímky pořízené tímto zázrakem. Redakce zatím na mé upozornění a zaslání demonstračních snímků nereagovala.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse