-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Hm ;-)
Pěkný test, gratuluju.
šupinaté super :o)
Perfektní zpracování testu !!!!!
no, konecne. predtim tady furt nejake testy telat...je videt ze Predseda ma pozitivni vliv.
Konečně test nějakých užitečných objektivů.
Sláva Předdsedovi!!!!!!!!!!!!!
To je pro mě celkem zajímavé zjištění, co si kdo myslí o použití rybího oka. Ne, že bych proti FE cokoli měl, ale když už bych ho používal, tak téměř zásadně jako tvůrčí nástroj a zřejmě bych se nesnížil k fotografování tím způsobem, že bych ostřil na předměty vzdálenější než jeden metr. Z toho důvodu bych jednoznačně volil Nikkor. Jakože dvakrát nesouhlasím s vyneseným verdiktem, test je opravdu dobře proveden. Tak jsem si už dlouho nepočetl. Díky, kolego.
Jo, tady jsem se taky moc divil, přeci jen u šupinky je dost podivné ostřit na něco vzdálenějšího, než 1m, protože je pak poněkud obtížné to najít :D
Něco k tématu:
www.orlikovi.net/predseda.jpg
U takhle širokého objektivu je kresba při blízkém zaostření klíčovou záležitostí. Poznal jsem to, když jsem začal používat dvacítku Zeiss na Praktice.Navíc s takovýmhle objektivem ani ostření téměř není potřeba. Nastaví se clona 8-11 a zaostří se někam kolem metru a mám ostro od pár desítek cm do nekonečna.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).