-
Diskuse ke galeriím |
12
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Tvoje testy jsou vždycky vynikající! Dík!
Jsem příjemně překvapen, dosud jsem myslel, že testy má smysl číst pouze na zahraničních webech jako např. dpreview. Ale teď jsem změnil názor, jen tak dál.
Myslím, že by bylo pro čtenáře zajímavé vědět, jak si tento objektiv stojí proti seťákům 18-70 a 18-200.
Velmi pekny test, dakujem. Uz som mesiac majitelom tohto vynikajuceho objektivu, mozem len odporucit.
Zajimave by bylo porovnani s objektivem Sony 16-105, protoze to je velmi podobny objektiv jednak rozsahem, ale i svetelnosti.
Co na to Martin Holek?
mylys: se sony nemá cenu srovnávat, jelikož je nemůžeš použít na stejném těle ;)
M.Holek: tato věta ze závěru: ... (VR II), díky kterému je možné (při maximálním soustředění) prodloužit expoziční čas až 10x.
není to překlep?
Milan: Na Sony 16-105 uz jsem test videl a vypada to, ze se jim moc nepovedl ....
No ja bych rekl, ze by ty objektivy mohly byt dost podobne. Ostrost dobra u obou, sem tam aberuji, pomerne dobre v protisvetle, na urcitych ohniscich vinetuji i bez nasazenych filtru.
Co je na Nikkoru lepsi nez na Sony?
(Sony se mi nijak zvlast nelibi, jen se ptam)
Milan: Mohly by byt podobne ale nejsou, Sony je celkove o poznani slabsi, vysledky hovori celkem jednoznacne ....
Kapsa: Nebudu se s tebou hadat, ale podle me jde o hodne podobne objektivy, dle photodo je sice Sony o neco slabsi, ale myslim, ze na fotkach to znat nebude.
Pokud srovname S(CZ) 16-80 a N 16-85, tak jsou na tom skoro stejne. A S 16-105 a S 16-80 jsou hodne podobne.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).