-
Diskuse ke galeriím |
18
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
uff.... zatím jsem to jen proletěl... myslím že tvůj článek půjde na papír abych ho mohl v klidu prostudovat...
každopádně skvělé téma... !!!
díky moc.. !!!!
Zrovna včera jsem zkoušel panoráma - super počasí, super místo... a pak jsem to doma všechno smazal. Zkusím to proštudovat a třeba to zkusíém ještě jednou.
Vyborny clanok, pekne spracovany a nazorny. Tesim sa na pokracovanie ;-)
tak uz viem, co bude tema najblizsich par tyzdnov v galerii :o))
Som rád že tu ten článok vznikol, chybičky krásy gramatické a podobne mi vôbec nevadia, hlavne že sa človek niečomu priučí.. Najviac ma zaujímala odpoveď Lukáša práve k fotke, kde zasahuje v ľavej časti prechodový filter do horizontu a v pravej je slnko. Jedna časť je prepálená, druhá tmavá. Tu je však len dva krát napísaná tá istá otázka a žiadna odpoveď. Urobiť panorámu kde každý záber je v takmer rovnakých svetelných podmienkach je jednoduché. Urobiť HDR jednu fotku je tiež jednoduché. Ale urobiť HDR panorámu tak, aby nebolo vidno spoje a prechody je už sakra problém. Tu práve stále nejdem ani ja na istotu, ale len strielam. Či spraviť z čiastkových fotiek hdr fotky a potom panorámu, alebo dve panorámy a tie spojiť do výslednej hdr. Pri fotení panorámy z horizontálnych fotiek je možné jednu fotku (kde je slnko) cvaknúť aj na inú expo a potom plynule pomocou gradient masky použiť v rámci záberu, ale keď sú fotky na výšku, tak tá plynulosť je obmedzená šírkou tej fotky, a vznikne nepríjemný pruh.. takže dúfam že v druhom diely sa okrem "planétky" dozviem niečo aj o tomto. 1-
Aaaaa, Zitak, ahooj!
Som rad, ze sa clanok paci.
Igor ;)
Marian - Ano, druhy diel sa venuje aj HDR spajaniu, avsak tato tema nebola primarny ciel clanku, takze tam najdes iba maly odstavec uplne na konci s ukazkovou panoramou. No urcite to viacerych ludi zaujima, bolo by to treba spracovat obsirnejsie, suhlasim.
V skratke odpoviem, ze na HDR sa lepia vsetky fotografie naraz v jednej panorame. Nevidim dovod ani vytvarat ciastkove HDR, ani cele panoramy a potom ich spajat, ale teraz je zbytocne predbiehat...
Dobra prace Pepo, zajimavej clanek :)
Dobry clanek.
Chtel bych se v druhem, popr. tretim dilu docist i o SW, nastavovani parametru pro spojovani atd.
Treba i neco o zmensovani pri zachovani max. kvality atd...
Pavel - Dik. Druhy diel obsahuje podrobne ukazky programov Hugin a PTgui, takze je sa na co tesit :)
Všestranně vynikající článek.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).