-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
7
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Ahoj Michale,
článek jako vždy výborný. Jen se pokusím doplnit (sice jako majitel 40D) ty "podstatný" nedostatky:
- zapínání a vypínání jsi zmínil = je to opravdu tragédie, v rukavicích to jde blbě i za použití obou rukou
- tlačítko pro náhled hloubky ostrosti = další šílenost. S okem u hledáčku se téměř nedá najít a stisknout. V rukavicích je také stisknutí téměř zázrakem
- režim "M" = ovládání clony je na kolečku vzadu, ovládání času na kolečku u spouště. Bohužel bez možnosti prohození. Pro toho, kdo fotí převážně na Av, je to šílená kombinace.
To by mohl Canon možná trošku upravit...:-)
Petr
Já mám jinou výhradu k páčce ON/OFF - já ji dokážu zapnout a vypnout palcem, ale i kdyby to nešlo, tak by mně to tak nevadilo. Horší je, že když mám foťák na krku a páčku v 2. poloze ON (mluvím o 30D - nevím jestli 50D už to nemá vyřešené líp), tak při chůzi se mi o břicho páčka samovolně přepne do 1. polohy ON - já se pak chvilku divím, proč mi ovládání a custom fce fungují jinak. To mi vadí víc, než trochu horší jednoprstová ovladatelnost.
Článek standardně dobrý.
tiež sa pridám k debate(: Tri veci, ktoré mi na svojej 40D vadia
1. display a rozlíšenie....katastrófa na tretiu. Ruky zlámať pánom inžinierom vývojárom. Zistiť pri vzdialených objektoch, či je scéna naozaj ostrá, to je teda oriešok(: 50D je na tom chvalabohu lepšie. Niekedy mám pocit, že by tie prachy za výmenu za 50d za to stáli. Rovnako mám pocit, že je display až moc presýtený farbami a klame.
2. hľadáčik stále nepokrýva dostatočnú plochu fotografovanej scény. Nik nechce doma rezať z fotky, ako sa to dá presne odfotiť! Je to s 40D dosť problém a minimálne ten prvý šot je veľakrát vyslovene skúšobný. 50D je na tom asi rovnako
3. to, čo spomína Petr Horák ohľadom manuálneho ovládania clony a času. To je strašná habaďúra(:
V pohode článok, rád som si prečítal. A na tú mapu systému, to si musím pozrieť(:
Grafy su dost zle citatelne, male a nehovoria mi vobec nic. Privital by som, keby sa krivky roznych fotoaparatov prekryvali na jednom grafe, vedel by som si tak rychlo porovnat vysledky. Tiez, nie je celkom intuitivne zobrazeny rozdiel v hodnotach ISO, napriklad tu je D300 sledovana do 6400 pritom 5Dcko do 12800.
A pri obr. 23, mas tam zaujimave hodnoty ISO: 1, 2, 3,... 7.
Clanok som necital, iba som sa zhrozil, ked som si otvoril fotku na 12800 ale aj 6400 ISO. Pripomina mi to casy starej D70tky.
no taky jsem naletěl na ty grafy, ale nebylo nic vidět, jsou malé, a když jsem si je chtěl zvětšit, rozmatlalo se to, opět nebylo vidět ;o(
na displeji mobilu to bylo lepší
K výše zmíněným neduhům bych rád připojil ještě jeden, na to jak užasnou škálu příslušenství canon má tak rozhodně nemá pořešeno čištění čipu,např. v Brně to odmítají čistit a jedinou možností je pak AWH v Praze za nehorázných 800,-možná někdo namítne, že 50-ka má vestavěnou jednotku čištění, ale to stejně neřeší situaci jednou za rok to na to čištění dát musíte a Nikoni mají 10 čištěni zdarma a pak za 300,- ta výhodná politika canonu má podle mě velké vady na kráse
O jednom "nedostatku" tohoto fotoaparátu bych asi věděl - je velice pravděpodobné, že jen těžko využijete 15MPix nacpaných na APS-C, pokud nevlastníte opravdu špičkové objektivy.
Tedy objektiv ve "střední třídě", který je v pohodě použitelný u APS-C s 8-10MPix už by mohl u tohoto fotoaparátu být taky jen jako parodie na objetiv...
Škoda že test byl prováděn jen s objektivem řady "L"
JC: grafy jsou zcela OK minimalne FF 3.0.3. Nic neni "rozmatlane". Totéž platí pro MSIE 6.0. Kde je tedy chyba?
Sirka VSECH grafu je (po otevreni v novem okne) 600 (700?)px.
Co se tyce LCD u Canonu, tak si pamatuji, jak jsem fotil s kamaradem na koncerte. Ten kdyz mi ukazal fotografie na svem MarkIII, nemohl jsem se stacit divit co mu to ukazuje za presycene a kycovite barvy. Nikon je na tom podstatne lepe, nejen v LCD (ale treba genialnim rychlem zapinani - si musim rypnout no :o), ikdyz zase neumi zobrazit tolik barev. Treba na koncerte fialovou mam tmave modrou, ale to je detail.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).