-
Diskuse ke galeriím |
21
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotogalerie |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
Dobrá práce! Jsem spokojeným majitelem D80, ale musím říci, že možnost videosekvencí mě velmi láká. Trochu nižší šum je také plus. Uvidíme jak se bude vyvíjet cena.
TAk tedy nevím,co si mám myslet. Hodně jsem očekával test tohoto Nikonu a abych pravdu řekl,tak mě moc výsledek nepotěšil. Ohledně výbavy a ovládání je vše v pořádku,tam je vše víceméně nezměněno a osvědčeno v předcházejích modelech. Ale ta výsledná měření mě teda více než zklamala. Nevím,čím to může být. Snad ještě ne zcela vychytaným přechodem z CCD na CMOS. Nicméně výsledky fotoaparátů o třídu nižší jsou o třídu lepší (D60 i 450D) a to je dost zklamání,za ty peníze.
Díky za shrnující informace, už delší dobu po této zrcadlovce pokukuji. Jenom trochu postrádám srovnání objektivu 18-105 s objektivem 18-200, který je jako další varianta setu.
Ergonomie je v porovnani s Pentaxem K20D nebo Canonem 50D pro vetsi ruce zoufala... Fotak v ruce budi dojem bakelitove hracky. Slovu robustnost bych se v recenzi tohoto fotaku vyhnul. Minimalne proto ze vsech tri uvedenych je nejhorsi. A minimalne v tomhle ohledu jej jiste predci i Sony A700.
Kuavik: Ja jsem spis zvedav, jaka bude cena te GPS-ky a noveho 50/1,4 G .... ;o)
Milan: 18-105 je rozhodne mnohem lepsi volbou nez 18-200, tedy alespon s ohledem na kvalitu kresby.
vlastné postrehy: fotak padne do ruky vyborne..cosa prevedenia tyka, posobi dobre ( aj ked tvrdeny plast na d50ke posobil lepsim dojmom ) a hlavne lepsie ako strasie triedy canonov, ked som mal pocit, ze pri najmensom pade sa fotak rosype.
kvalita obrazu vyzera dost dobre ( aspon pre mna pri prechode z d50). tento tyzden skusim vytlacit nieco vacsie a posudim.
co sa tyka citlivosti...neskumam to velmi. malokedy idem pri krajine cez 400ku.
video je vybornym zpestrenim, najma pre ludi co cestuju a tam sa to video ozaj hodi mat po ruke.
cize to je moje zhrnutie po par tyzdnoch pouzivania. poslednych par fotiek v galerii mam uz z d90. Ja som spokojny:)
VYBORNA MASINKA! HIGHLY RECOMMENDED! :) Po vyse dvoch tyzdnoch pouzivania D90 musim konstatovat len a len spokojnost. Uprimne, musim pochvalit priam podla mna vymakanu ergonomiu a ovladanie. Dve koliecka (vzadu a vpredu) su uzasna vec... Velmi rychlo som si na ovladanie zvykol, prakticky ako by niekto povedal "z hodiny na hodinu" :) Drzi a ovlada sa podstatne lepsie ako napr "krpata" 450D ktoru som mal v plane kupit predtym. Mal som (teda este stale mam) Sony F828 a ten rozdiel je teda fakt markantny. Uz tu mam aj zopar fotiek z D90tky. Chytila ma prave perfektne prepracovana ovladatelnost. Mal som moznost zopar dni skusat Canon 40D a akosi som sa nevedel skamaratit s tym koleckom (bleeee..). Obrazova kvalita je vyborna. Azda som postrehol mozno trochu jemnejsi vystup co sa prejavilo, ze trosicku viac doostrujem v postprocesingu (ale da sa aj vo fotak nastavit), ale mozno uz mi fakt to moje CRTcko vypaluje oci a slepnem :) BTW, mam aj cierne na bielom od lekara, ze som farboslepy ;) Cez 400 ISO idem malokedy, iba ak tak na akciach a tak. FINAL RESULT: GET IT!!! :))) caf
To Michal Kupsa:Jestě bych taky přivítal trochu bližší přiblížení setového objektivu 18-105. Opravdu jsem se rozhodoval mezi tímto a 18-200. Plánuje se nějaký srovnávací test zvlášť,nebo třeba i podobných od jiných značek?
Jež: Plany testu objektivu ted zatim zadne neznam ale muzu rict, ze 18-105 je opravdu hodne povedeny sklo. I kdyby stalo dvakrat i trikrat tolik, tak to podle me porad stoji za to ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).